ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (18)
УЕФА разследва 10 български мача
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 08.02.2013Коментари (24)5148
©
В Българския футболен съюз е получен сигнал от УЕФА за 10 съмнителни срещи, които са се изиграли в "А" група и в турнира за купата през 2012 г. Списъкът е бил изпратен в родната централа след последния съвместен семинар на УЕФА и Интерпол в Рим в края на януари.

Сред тях е шампионатният мач между Пирин (Гоце Делчев) и ЦСКА, завършил 5:0 в полза на гостите от София. Двубоят се игра на 28 ноември и бе част от предпоследния 14-и кръг на есенния полусезон. Преди сблъсъка водещи букмейкърски компании даваха коефициент от 2,45 за т.нар. голям оувър, тоест, че ще паднат над 3,5 гола, както стана в действителност.

Сигналът за въпросната среща е изпратен от евроцентралата до БФС в средата на декември. Обикновено УЕФА алармира на базата на информацията, която получава от своята Система за ранно предупреждение. В компютърния софтуер са включени стотици букмейкъри от различни точки на Стария континент, които наблюдават движението на коефициентите и направените залози и сигнализират при установени нередности. След като се сдобият с черния списък, от българската федерация са длъжни да го препратят веднага към родната прокуратура. Това е компетентният орган, който започва разследване по случаите.

Именно клубът от Гоце Делчев е отборът, замесен в най-много странни мачове (4), които са се изиграли от началото на новия сезон. Един от тях е срещу Литекс на Христо Стоичков, при който ловчанлии бият също с 5:0. Любопитното е, че другите два двубоя на Пирин, от които мирише на черно тото, са срещу Монтана, втория най-съмнителен български тим според УЕФА. Един от тях е за първенство и в него съставът от Северозапада печели с категоричното 3:0. Другият е за Купата на България и тогава домакините от Гоце Делчев надделяват с 3:2.

В черния списък има и мач на шампиона Лудогорец. Става дума за двубоя с Етър, игран в началото на ноември, в който "орлите" бият без проблеми с 4:0. Среща на клуба от Разград бе разследвана и при предишен сигнал на УЕФА, когато букмейкъри видяха нещо гнило в успеха с 5:0 срещу Светкавица от миналия сезон. Впоследствие от Районната прокуратура отказаха да образуват досъдебно производство заради липса на достатъчно доказателства. Същото се случи и със сблъсъка между Литекс и Калиакра.

Под зоркото око на евроцентралата са попаднали и двата мача между Черноморец и Спартак (Плевен) от първата фаза на настоящия турнир за купата. И двата двубоя завършват с убедителни победи на бургазлии - 4:0 и 5:0. Още в началото на есента юношеският тим на плевенчани бе изхвърлен от БФС заради участие в черно тото, но малко по-късно правата му бяха възстановени.

10-те мача, за които сигнализира УЕФА, все още не са част от мащабното разследване на Европол. В началото на седмицата оттам обявиха, че проучват 380 срещи в Европа и още 300 в целия свят. За всички тях се смята, че са манипулирани в периода 2008-2011 г., докато въпросните български срещи са се провели през втората половина на 2012-а.


Черният списък

Ботев (Пд) - Монтана 3:1

01.09.2012 г., IV кръг на "А" група

Гостите успяват да поведат в средата на първото полувреме с гол на Мирослав Антонов. До почивката "Ботев" изравнява чрез Вандер Виейра, а през втората част попадения на Иван Цветков и Мариян Огнянов носят успеха на "канарчетата".

Монтана - Пирин (ГД) 3:0

06.10.2012 г., VIII кръг на "А" група

Новакът от Гоце Делчев пристига на "Огоста", заемайки с две места по-предно класиране от домакините. Те обаче бързо убиват интригата с голове на Димитър Воденичаров и Мирослав Антонов. След почивката Деян Христов оформя крайния резултат.

Пирин (ГД) - Монтана 3:2

31.10.2012 г., първи 1/16-финал за Купата на България

По-малко от месец след шампионатния сблъсък помежду си двата отбора се срещат отново. Домакините повеждат с 2:0 до почивката, като и двете попадения падат в последните 5 минути на първата част. На реванша се получава нулево равенство и Гоце Делчев триумфира.

Спартак (Пл) - Черноморец 0:4

01.11.2012 г., първи 1/16-финал за Купата на България

Наглед лесната победа на гостите не изглежда толкова сигурна до 41-вата минута, когато резултатът е 0:0. Тогава обаче Преслав Йорданов разпечатва вратата на домакините, а веднага след него това прави и Терзиев. През втората част се разписват Дани Младенов и Уатара.

Лудогорец - Етър 4:0

04.11.2012 г., XI кръг на "А" група

Домакините нямат никакви проблеми и още в 12-ата минута Мирослав Иванов открива резултата. Впоследствие бележат Моци, Кишада и Димо Бакалов, а десетина дни по-рано феновете във Велико Търново обвиняват ръководството на "болярите", че върти черно тото.

Ботев (Пд) - Миньор (Пк) 2:0

10.11.2012 г., XII кръг на "А" група

След нулево първо полувреме домакините стигат до трите точки с два гола на Иван Цветков. Между тях гостите от Перник остават в намален състав, след като нигерийският нападател Салас Окечукво е изгонен за два жълти картона.

Литекс - Пирин (ГД) 5:0

18.11.2012 г., XIII кръг на "А" група

Отборът на Христо Стоичков не оставя никакви шансове на своя съперник и головете на Иса (2), Ваюши, Галин Иванов и Герасим Заков са най-малкото, с което се отървават гостите от Гоце Делчев. Георги Миланов изпуска дузпа, а на два пъти "оранжевите" нацелват гредите.

Черноморец - Спартак (Пл) 5:0

23.11.2012 г., втори 1/16-финал за Купата на България

"Акулите" на Димитър Димитров-Херо са още по-безпощадни от първия мач и се класират за следващата фаза на турнира с общ резултат 9:0. Домакините от Бургас вкарват три безответни гола още до почивката, а техни автори са Милчо Ангелов, Яник Боли и Румен Трифонов.

Пирин (ГД) - ЦСКА 0:5

28.11.2012 г., XIV кръг на "А" група

В герой за "червения" успех се превръща Мишел Платини, който реализира хеттрик. Останалите две попадения във вратата на домакините са дело на Тасио и Анисе. Въпреки тежката загуба Пирин остава на осмо място в класирането, на 6 т. от опасната зона.

Литекс Спартак (Вн) 7:1

12.12.2012 г., втори 1/8-финал за Купата на България

Макар че излиза с голяма част от резервите, ловешкият тим е безмилостен и след първите 45 минути води с 4:0. Хеттрик в този мач вкарва Герасим Заков, а други две попадения са на сметката на Исмаил Иса. За Литекс бележат още Томи Костадинов и Армандо Ваюши.

Източник: "Преса"

Още по темата: общо новини по темата: 143
20.05.2013
16.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Закривай тото отбора и отново от В група с откраднат лиценз от някой друг селски тим!
+4
 
 
И Каква стана сега?Коко моко и изведнъж Караибрахимовото сдружение в официалния списък.Самият Караибрахим също в списък за неправомерна държавна помощ към частна компания а напоследък и афера с петрол холдинг.Явно нещо скоро ще се случи.Очаквай неочакваното.
-4
 
 
Няма по-голяма утеха за циганите от този списък, няма...
+3
 
 
Жълтите нещастници са с двата крака ВЪТРЕ....
на 08.02.2013 г.
+1
 
 
Да разследват мачовете им в Б група с Любимец, прословутия им бараж за влизане,чист театър със Славия , загубата от Берое.....весело, с Литекс без думи
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 08.02.2013 г.
+5
 
 
УЕФА греши за неградските, те са неграмотни в голямата си част и не могат да попълват тото фишове. Само Банго Тото Василев е направил кинти от уговорените им мачове.
+3
 
 
Разбрахте ли сега кой е тото отбора , а рамщайм, това е твоето сдружението - на банго Васил - дoказано от УЕФА!!
+3
 
 
Хаха и последния мит за морала на сдружението рухна.... закривай!!!
-5
 
 
Забележете че има 2 наши мача - срещу Монтана и Миньор ... Нещо немога да схвана какво им е съмнителното. Дали че сме ги били като домакини, или резултата или какво? Явно БФС-то са решили да отчетат активност и са се престарали...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: