ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
ЦСКА надделя над Марица в женското дерби на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 25.01.2013Коментари (0)1848
© Plovdiv24.bg
В среща от третия ден на междинния турнир в София, част от женската Национална волейболна лига, ЦСКА (София) победи Марица (Пловдив) с 3:1 (24:26, 25:14, 25:22, 25:22) и запази водачеството си в класирането. Въпреки подкрепата на солидна агитка, пристигнала от Пловдив за мача, Жълтите инкасираха четвъртата си загуба от началото на сезона.

Възстановяващата се след операция капитанка на Марица Диана Малинова отново не взе участие в мача, но пък капитанката на ЦСКА - разпределителката Даниела Кънчева, която пропусна предните срещи на отбора поради контузия, беше на линия за битката с Жълтите.

Пловдивчанки започнаха мача като истински терминатори и набързо дръпнаха в резултата с 8:2. Шампионките обаче запазиха хладнокръвие, възползваха се от грешките, които Марица започна да допуска, и изравниха още при 11:11. Жълтите отново вкараха в употреба силните си оръжия в този гейм - сервиса и блокадата, и отново натрупаха солиден аванс в резултата. ЦСКА пак успя да изравни при 20:20 и дори да излезе с точка напред. Червените първи стигнаха до геймбол, но нервите на пловдивчанки се оказаха по-стабилни в заключителните моменти на гейма и Силвана Чаушева с ас сложи точка на спора при 26:24.

Първите няколко разигравания във втория гейм предвещаваха истинска битка, но съвсем скоро това се оказа пълна заблуда. След 4:4 на терена на практика имаше само един играещ отбор и това беше ЦСКА. Софиянки силно затрудниха посрещането на Марица, а от своя страна обработваха добре началните удари на пловдивчанки, което помагаше на техните нападателки да забиват топка след топка в полето на съперника. Така се стигна до огромна разлика в резултата преди Силвия Кьосева да донесе последната точка на своите за 25:14.

Битка обаче се разрази в третата част. Двата отбора останаха близо в резултата почти през цялото време като след десетата точка ЦСКА упражняваше лек превес. Напрежението на терена постепенно нарастваше и геймът се превърна в гейм на грешките. Именно грешни отигравания от двете страни на мрежата бяха в основата на миниобратите, които се получиха в заключителните моменти. В крайна сметка Червените бяха отборът, който направи по-малко такива, и спечелиха гейма с 25:22.

Четвъртият гейм се разви по подобен начин, но този път маричанки поддържаха известна преднина в резултата преди ЦСКА да намери пътя към обрата малко преди второто техническо прекъсване. И двата отбора играеха значително по-добре в нападение и с по-малко брак. В края на гейма това важеше с по-голяма сила за шампионките и с ново 25:22 те ликуваха като победителки.

Топреализатор на мача стана центърът на ЦСКА Силвия Кьосева с 22 точки, 6 от които от блокада. Гергана Димитрова добави 17 точки за победителките. С толкова бе и най-резултатната за пловдивчанки Бояна Андреева.
Още по темата: общо новини по темата: 91
12.05.2013
01.05.2013
28.04.2013
08.04.2013
08.04.2013
05.04.2013
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица на полуфинал, шампионската титла е все по-близо
Медали за всички, много усмивки и емоции в мемориалния турнир "Николай Диманов"
Походът на Марица към 10-а поредна шампионска титла започва от морето
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: