ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Рефер №1 на България: Дано някой ден да свиря на Барса или Реал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:25 / 11.12.2012Коментари (3)1812
© Plovdiv24.bg
Станислав Тодоров получи за втора поредна година наградата за най-добър съдия в България. Арбитърът, който наскоро дори получи наряд за Шампионската лига, беше награден вчера. След тържеството рефер №1 на България отговори на въпросите на "7 дни спорт".

- Г-н Тодоров, какво е чувството да сте съдия №1?
- Благодаря на всички за наградата. Това означава уважение и признание от всички, че си върша работата добре и качествено. Всичко е много добра оценка за нашите задължения през изминалата година. Това е признание не само за мен, но и за всички мои колеги, с които сме били в една бригада.

- Те обаче търпят много критики напоследък, как се чувствате?
- Не е приятно, но трябва да свикнем с него и да го приемем. Няма какво да се направи. Не мисля, че само в България има такива критики към съдиите. Навсякъде се правят грешки, в световен мащаб арбитрите също са атакувани, само че там нещата се приемат като част от играта. Надявам се в България това също да се промени. Не забравяйте, че и ние сме живи хора, и ние правим грешки. Всички гледате европейски мачове, следите много първенства и виждате за какви скандали става въпрос. Там обаче може би се отнасят малко по-човешки към съдиите. Моят апел към журналистите и футболните президенти е да запазват самообладание преди самите срещи, да не нападат съдиите. Колкото по-спокоен е един съдия преди мача, толкова по-добре той изнася срещата и свири по-добре. Това ще бъде в полза и на двата отбора, ако се спазва.

- Защо тук грешките се приемат толкова навътре?
- Въпрос на самите медии и футболни деятели как се отразяват нещата. Не мисля, че само пресата има вина, не искам да хвърлям ръкавицата натам. Вина имаме всички хора, които сме свързани с футболната игра.

- Как гледате на забраната на Съдийската комисия за контакт и вечери с клубовете?
- Щом тя е взела такова решение, ние трябва да се съобразим. Там има хора, които са бивши съдии, те имат много богат опит, видели са много неща, така че вярвам, че са взели правилното решение. Трябва да ви кажа, че от много години не оставам в съответния град, където свиря мач. Не оставам с отборите, защото винаги се създава полемика и някой път може да си прав и да няма нищо, но няма как да убедим хората в обраното.

- Кой беше най-трудният ви мач през 2012 г.?
- Мога да кажа, че това беше последният - от Шампионската лига между Динамо Загреб и Динамо Киев. Поради това, че атмосферните условия бяха много лоши и много тежки. Радвам се обаче, че се справихме - аз и моите колеги. Свършихме си добре работата и нямаше никакви инциденти и проблеми.

- Трябва ли да влязат технологиите във футбола?
- Не мога да бъда категоричен, знаете, че има много полемики за това. Постоянно се говори, а и сега на Световното клубно първенство се експериментира. Може би наистина са необходими двама съдии, защото играта се развива, тя е много динамична и вече се видя, че двама съдии зад вратите е добро решение. Може би е добре технологиите да влязат само на голлинията, за да се знае дали има голове.

- Какви лишения трябва да прави един футболен съдия?
- Въпреки че в България съдийството не е професионално, трябва да ви кажа, че тук всички рефери са големи професионалисти. Готвим се изключително сериозно, тренираме всеки ден, възстановяваме се и спазваме режим. В днешно време при този динамичен футбол ние нямаме възможност да не бъдем професионалисти. Футболът се развива, играчите също, така че ние не можем да правим изключение.

- Каква е разликата между Шампионска лига и "А" група?
- Там организацията определено е на много високо ниво, в това няма съмнение. За този мач, който аз ръководих наскоро - Динамо Загреб срещу Динамо Киев, само от УЕФА бяхме 20 служебни лица. Всеки може сам да си направи сметка за каква организация става въпрос.

- Мачът от Шампионската лига ли е най-добрият ви спомен за миналата година?
- Може би наистина като първи мач в Шампионска лига той ще ми остане вечно в съзнанието. Плюс това и условията бяха такива, че не мога да го забравя.

- Какво си пожелавате за Новата година?
- На първо място, да съм жив и здрав, това е най-важното. Разбира се, и на моето семейство много здраве и щастие, това е, което искам.

- Има ли отбор, на когото искате да свирите?
- Не, не мога да кажа, че има отбор, на когото обезателно искам да ръководя мач. Казвал съм го и преди, може би бих искал да свиря мач на Барселона или на Реал Мадрид. Дано да ми се случи някой ден.

Още по темата: общо новини по темата: 143
20.05.2013
16.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ще свириш на село,цървул нещастен!БОКЛУК!На перуката подлога!
на 11.12.2012 г.
+5
 
 
Ами от теб зависи дали ще взимаш кинти или ще свириш по свирката на някой друг.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: