ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шефът на съдиите: Голът на Цветков е кристално редовен, за дузпата Таско май е прав
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 30.11.2012Коментари (34)9305
© Bulphoto
Шефът на Съдийската комисия Никола Джугански даде специална пресконференция по повод грешките на рефера Таско Тасков в срещата от 14-ия кръг на "А" група между Ботев и Лудогорец в Пловдив. На нея той заяви, че попадението на Иван Цветков е чисто и е неправилно отменено, а за играта с ръка на Франк Гела в наказателното поле е склонен да се съгласи с отсъждането на Таско Тасков.

"Аз не съм убеден, че Ботев Пловдив е най-ощетяваният отбор. Куриозното е, че два пъти те подаваха жалби, след като спечелиха мачовете си - срещу Литекс и срещу Пирин (Гоце Делчев). Вече няколко месеца съм шеф на съдиите и никой съдия не се е оплаквал, че е оказван натиск върху него", коментира Джугански.

"Като специалист по засадите мога да коментирам първо засадата на Иван Цветков, която беше маркирана и по-скоро не трябваше да бъде маркирана. Съдията в такъв момент има няколко критерия които трябва да вземе предвид. Това са влияят ли играчите, които са в ситуацията, дали докосват топката. В случая те нито пречеха на някой противников играч, нито играха с топката. Голът бе отбелязан от човек, който в момента на подаването е в чиста позиция. Това е грешка на асистента, която преди 15-20 години нямаше да е грешка, но сега е и го взимаме предвид", допълни той.

"Колкото до дузпата, не съм чак такъв специалист в дузпите, но когато има игра с ръка съдията трябва да се ръководи от това, дали има умисъл, дали има възможност да избегне играта с ръка, от какво разстояние е ударът, в комисията има достатъчно добри специалисти и на нашата предстояща комисия във вторник ще вземем решение, дали решението на Таско в този случай е правилно или грешно", каза още Джугански.

Относно факта, че след мача съдиите са вечеряли с представители на Лудогорец, Джугански коментира: "Много ми е гадно да коментирам този случай. От една страна няма забрана съдиите да вечерят където и да било. Но след мач, в който имаше такива скандали, какъвто беше Лудогорец - Черноморец, не смятам, че е правилно да вечерят с представители на някой отбор. Казвали сме им да внимават с кого контактуват, защото все пак те са публични личности. Оставяме на тяхната съвест и техния морал с кого се виждат".

 

 


Още по темата: общо новини по темата: 42
20.12.2012
05.12.2012
04.12.2012
04.12.2012
04.12.2012
03.12.2012
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 01.12.2012 г.
-1
 
 
Май-май-май ... на МАЙмуни май се правите , май. ДЕП МАЙчина !
+1
 
 
май,май, май,ама майче най напред ти си за бой и за гонене и перуката със теб и после всички останали п...ки от цялото БФС.
+6
 
 
Май бил прав.Май или юни!!!Ебахта в началника на съдиите!!!Или заставаш зад него и казваш:Да Тасков е прав и нямаше дузпа или казваш имаше дузпа!!!А не като някоя п.тка да увърташ ама имаше ли,ама май нямаше.Как да имаме добро съдийство, като няма кой да го управлява както трябва?!?
+4
 
 
Факта,че манипулира ситуацията за дузпата означава,че се опитва да ги защитава съдиите.Няма начин и този да не е в схемата!Когато Ловешките галоши влезнаха в А група положението беше същото само слугите бяха други
+6
 
 
Като тръгнеш по наклонената плоскост и не се усещаш колко далече си стигнал в своята наглост и простащина. Ами защо господин Джугански не изгледа записа на целия мач? Защо не коментира и тънките подпирания на рефера за гостите, с които създаде съответната "атмосфера" за футболистите от двата отбора? Така домакините мъжки търпяха тези безобразни задържания с ръка, вдигане на крак в главата на противника, грубо блъскане в гръб на откъсващ се съперник, влизане с бутоните напред и т.н. и т.н. А гостите бяха съответно "вдъхновени" да продължават с безобразията си. Коментира само една "безспорна" дузпа, за която цяла Бг казва, че е 100% и призна гола. А те бяха само венецът на творението на скандалния съдия за целия мач.
+3
 
 
Аз не знам как може такъв некадърник да е шеф на съдийската комисия,какъв малоумник трябва да си за да твърдиш,че за дузпата Таско май е прав,да беше прав защото нямаше как да ръководи мача седнал.
+5
 
 
Е ,сега ! Как изкате да свири на Лудогорец? Хората му платили вечерята,пък вие изкате точно и безкористтно да отсъжда..Ми човека чест има! Не може да плюе по ръката,която го е хранила....За мен този вече е свършил с футбола.Пооцапал се е маи..Всяко друго решение на тези комисии ще срам...
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+11
 
 
битият си е бит. е*ания си е е*ан оправия няма. бой и е*ан не се връща. тоско вън.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: