ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (28)
Чугуна: Имаше огромно напрежение, радвам се че показахме характер и за втори път бихме "Марица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 28.11.2012Коментари (1)1958
©
Старши треньорът на представителния женски тим на "Казанлък Волей" (Кз) Стоян Гунчев-Чугуна бе на върха на щастието си, след втората поредна победа на възпитаничките му срещу лидера "Марица" в дербито на допълнителния турнир, от волейболното първенство на Националната волейлига. Абсолютният новак и дебютант в женския елит разби на пух и прах прехвалените звезди от Пловдив, като постигнаха убедителна победа с 3:1 в препълнената зала "Багира-Арсенал" в Казанлък.

"Много съм доволен съм от представянето ни и най-вече от резултата и сладката победа. За втори пореден път бием "Марица", това не е случайно. Всички мои момичета играха на много добро ниво, като сплотен отбор и затова не искам да правя персонални оценки. Няма да крия, че имаше голямо напрежение преди и по време мача, което доведе до много грешки. Като дебютанти бе съвсем нормално в първата част да бъдем малко по-неуверени, но после - в останалите геймове разкрихме потенциала си и заслужено спечелихме срещу традиционно силен съперник, коментира старши треньорът на "Казанлък Волей" Стоян Гунчев.

- Нормално бе стъписването в началото в нашия тим - пълна зала, играем пред своя публика, а и ние сме заедно едва от два месеца. Все още нямаме нужната сработка, все още градим доверието между състезателките. А и първенството е по-различно от миналата година, нивото е по-изравнено, силите са равностойни, което се вижда и от резултата, допълни 51-годишният пловдивски спец.

Според Чугуна волейболистките на Казанлък определено са показали голям характер и воля за победа, с което са обърнали мача и да изковали успеха.

"Има още много какво да отработваме. В посрещане, в тактически план, всичко това отнема време. Но искам да благодаря на нашите спонсори - семейство Аргирови - благодарение на тях има волейбол на високо ниво в Казанлък, става истински празник на волейбола и залата се пръска по шефовете на нашите мачове".

Успехът на "Казанлък Волей" над "Марица" е исторически, защото за първи път във волейболната си история момичетата на пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна участват в елита със свой представителен женски отбор. И за втори път казанлъчанки бият водачките в класирането в рамките на по-малко от месец.

"Розите" доминираха над маричанки през цялото време на игрището, като демонстрираха отлична игра в атака и впечатляващи изпълнения в защита, които донесоха истинска наслада по трибуните. С най-добри изяви се отличиха разпределителката Кристина Гунчева, която вещо дирижираше играта, Славина Колева, диагоналът Веселина Григорова и либерото Кристин Колчагова.

Въпреки превъзходството си, волейболистките на "Казанлък Волей" започнаха малко плахо в І гейм и го загубиха с 14:25. От там нататък обаче "розите" показаха бодлите си е разнищиха маричанки с 3 поредни победни гейма - 25:22, 27:25 и 28:26.

Топреализатор на мача стана Славина Колева, която постигна 18 точки за победителките.

Така преди зимната пауза, "Казанлък Волей" изпрати "Марица" на третото място в класирането. Казанлъчанки са с равен брой точки - по 25 т. и делят първото място с ЦСКА (София). С точка по-малко са маричанки - с 2 заг,уби от "Казанлък Волей".

Още по темата: общо новини по темата: 91
12.05.2013
01.05.2013
28.04.2013
08.04.2013
08.04.2013
05.04.2013
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Май този отбор от Казанлък е изцяло от кадри на Марица, както гледам! Поздравления за Казанлък! А нашите да се стягат! В конкуренцията е истината за израстване!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: