ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Атанас Узунов: Винаги е имало натиск върху съдиите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 07.11.2012Коментари (15)4183
© Plovdiv24.bg
Нека изкарат списък кой рефер е на Левски, кой на ЦСКА, кой на друг отбор, каза Атанас Узунов, екссъдия, директор на Локо Пд.

"Винаги е имало натиск върху съдиите. Откакто въобще съществува съдийството, винаги е имало притискане от страна на футболните клубове не само в България, но и в целия свят. Това се случва, защото самите футболни федерации го позволяват. Ако законите са малко по-строги относно изказванията и намеренията на самите ръководители, мисля, че няма да се стига до това нещо. Съдиите също са хора и допускат грешки, важно е да не е целенасочено. По мое време също ги имаше тези неща и без значение кой мач свиря, винаги е имало някакви опасения от един или друг отбор. Това малко или много влияе върху психиката на даден съдия. Ако той е по-лабилен и се поддаде на такъв натиск, се получават грешки. Спомням си съвсем в началото, когато трябваше да свиря мачове на Левски, винаги съм се съобразявал, а те винаги са негодували, че съм назначен на техен мач. Тогава акцентираха върху близките ми отношения с Христо Стоичков и излизаше едва ли не, че съм от ЦСКА. Но всичко се доказва на терена.

Всеки съдия си има индивидуална психика и си изготвя самостоятелна стратегия както за даден мач, така и като цяло. Ако самите клубове свикнат с ръководството на един съдия и знаят, че той е точен и принципен, по-лесно минават мачовете. Но ако те си изградят становище, че той залита вляво или вдясно, значи почти във всички мачове този съдия ще допуска грешки.

Ако наистина всеки отбор има съдия, с който играе, изкарайте ги наяве. Все пак нека всички да знаем, кой съдия на кой отбор е, кой е на ЦСКА, кой на Левски, кой на някой друг. Конкретно ние в Локомотив нямаме такъв съдия. Виждате изказването на Атанас Джамбазки, който е един коректен човек, под влияние на емоция ли, превъзбуда ли, какви остри критики и заплахи отправи към съдийството. Това също може да се определи като натиск, още преди дори да е ясен съдията за следващия мач.

Когато ръководството на един отбор не желае даден съдия да му ръководи мачовете, без значение поради какви съображения, трябва да сезира съдийската комисия. Има такива моменти, в които не е удачно да се създава по-голямо напрежение

Когато определен съдия е направил грешка срещу даден отбор и след това отново получи назначение, е напълно нормално хората да имат опасения относно неговите отсъждания.
Миналата година, когато собственик на Локомотив Пловдив още беше Коко Динев, имаше някаква закачка в общуването му с Николай Йорданов. Отношенията им бяха доста обтегнати и след един мач от вътрешното първенство, ако не се лъжа с Локомотив София. Пуснахме молба този съдия повече да не ръководи наши мачове. Действително доста време не беше назначаван на наши мачове, чак сега при новото ръководство получи наряд и мисля, че се справи добре. През този сезон при нас съдия не се е дублирал и поне до момента мисля, че всичко е нормално. Не сме си поръчвали определен съдия да ни свири и няма как да стане. Някои отбори може и да си имат съдии, но ние нямаме. Не сме от грандовете да си поръчваме съдии", коментира Наско Узунов.

Източник: "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 11
13.11.2012
12.11.2012
10.11.2012
10.11.2012
10.11.2012
09.11.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
ДА ГО ЗАНЕСЕТЕ ДА КРАДЕТЕ НА ЖОРО Класика беше този транспарант някой може ли да го разшифрова :)))))))))
+2
 
 
А ти но кого беше съдия.че помним достта мачове в които свирката ти беше тенденциозна.
-4
 
 
Селските пръчки зад ВСИ плюят по Узунпаша, ама ако не е той с близките си отношения с 99% от съдиите ще ги режат на поразия както режат нас !
0
 
 
Узунов, доказа се и ти какъв си - първо в дербито между Локо и Ботев, а след години и на един международен мач, когато се върна с мерцедес.... А и в момента, ти също оказваш влияние върху реферите, откакто си в Локомотив отношенията на съдиите към вашия отбор е доста приятелско.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: