ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кокала: В нито един момент не съжалявам, че бях на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 24.10.2012Коментари (6)2806
© Plovdiv24.bg
Емил Велев се съгласи да коментира пред "Меридиан Мач" случващото се в Левски. Кокала, който най-вероятно и след края на настоящия сезон ще бъде послед­ният треньор, носил титла на "сините", оп­редели проблемите на "Герена" като комп­лексни. Той подкрепи настоящото ръковод­ство на Левски, като уточни, че то не е ра­ботило дълго и заслужава още шансове.

- Коментарът ти за дербито ЦСКА -Левски?
- Нервно дерби. Както и предполагах, по-слабият отбор по­беди. Изненада ме страхливата игра на Левски. В подобен мач трябва да бъдеш по-смел.

- Откъде идва то­зи страх?
- Много неща са се насъбрали. Едно от тях е, че "сините" иг­раеха за задължи­телна победа. Напре­жението беше пове­че на "Герена". Иначе знаех, че ЦСКА не са нищо особено. С Локо (Пд) им направих 0:0, като не ни дадо­ха дузпа, а "червени­те" после се радваха на точката.

- "Червените" ли играха силно или "сините" слабо?
- И двата отбора не играха силно. ЦСКА действаше по-освободено и това им по­могна. Видяхте, че през второто полув­реме ЦСКА имаше доста шансове за гол, но не се възпол­зва от неумение. Това обаче няма да попре­чи на "червените" да се бият в гърдите дълго време. Това е дербито - една победа държи 6 месеца.

- Като стана дума за пропуски, ти ще­ше ли да вкараш положението на Жоао Силва от три­буните - по костюм и официални обув­ки?
- И по чорапи вкарвах положението на Силва. Иначе всеки може да направи пропуск. Някак встрани остава, че при тази ситуация първо пропусна и гол­майстора на Левски Карвальо. Този про­пуск не може да води до генерална оценка за качествата на Жо­ао Силва.

- Можеш ли да да­деш оценка на се­лекцията на Левски?
- Не. Гледал съм от­бора само с ЦСКА. Селекцията е сложен процес. Ситуацията около нея се променя непрекъснато. Специ­ално за дербито нови­те не показаха класа.

- Кой е виновен за слабата игра на Лев­ски в дербито?
- Проблемите са комплексни. Не може да се хвърли вината само на футболис­тите, треньори­те или шефо­вете.

- Прав ли е Наско Сираков да отправя остри критики към "сините"?
- Сираков може да каже, каквото си поис­ка. Той се е доказал в Левски и сега спокой­но може да казва мне­нието си във всеки един момент.

- Как се почувства лично ти, докато гле­даше Стойчо Младе­нов да вее сакото си след мача?
- Как да се почувс­твам?! Стойчо ми приличаше на сватбар. Демонст­рира липса на уважение към феновете. Да беше направил поне къл­бета. Аз така отпраз­нувах победата над ЦСКА с 2:0 през 2009-а, която беше съдбоносна за титла­та ни.

- Какви са шансо­вете за титла на Левски?
- С такова поведе­ние и игра, каквото демонстрираха с ЦСКА, трудно. Към днешна дата Лудогорец е с една-две класи над другите и ще остане така, ако другите не се подоб­рят. Дербито обаче си е с отделни пра­вила и е напълно възможно Левски да направи грандиозни мачове в следващи­те кръгове. Основни­ят проблем на "сините" срещу ЦСКА бе­ше в състава.

- Какво имаш предвид?
Илиан Илиев обърка състава.

- По-конкретно?
- Никога не, бих пуснал Христо Йовов като дефанзивен халф. Бих го сложил отдясно, а Райков -отляво. Даниел Ди­мов щеше да ми иг­рае в центъра като дефанзивен халф. При всички положе­ния не бих използ­вал Ромен Ели, за когото бях чувал само негативни неща. Да, Илиан нямаше стойностни варианти за промени в защи­тата, но кой е вино­вен за това?!

- Изпълнителният директор Иво Тонев обяви след дербито, че откакто е на "Герена", към клуба има постоянни атаки. Той уточ­ни, че знае от­къде идват те, а ти подозираш ли?
- Знам само, че трябва да се даде шанс на хората, кои­то в момента управ­ляват Левски. Те го правят от не много дълго време и заслу­жават картбланш. Виждам, че на "Герена" има ред. Клубът функционира пер­фектно. Това немину­емо ще се отрази по­ложително и на от­бора.

- Като те слушам, сякаш очакваш по­кана от Левски...
-Не. Няма кой да дръзне да ме покани в Левски. Моят случай на "Герена" е безпреце­дентен. Направих от­бора шампион в една много трудна го­дина, но ме освобо­диха. Явно не ми е било писано да ми дават шанс. От мен искат непрекъснати успехи, и то веднага.

- Предстои мач между Левски и бившия ти клуб Локо (Пд). Имат ли шанс "смърфовете" на "Герена"?
- Локо е нов и не­познат отбор, а това е факт, неудобен за Левски. Повечето футболисти не бяха познати в "А" група, когато ги взех на "Лаута". Стартирахме с 4 ра­венства, а съперни­ците бяха щастливи, че не са загубили. Стъпихме накриво само с Ботев (Вра­ца), но това наскоро направи и Лудогорец. Явно издънката ни не е била толкова голяма.

- Веселин Марешки каза, че ако не си бил ти, Локо (Пд) сега щял да бъде на 4-то място...
- Според негови­те думи и разбира­ния Локомотив сега трябваше да е са­мо с победи - 27 точки от 9 мача. То­ест лидер в класи­рането. Не искам да коментирам ду­мите на Марешки. Неговата оценка не ме интересува. Всеки, който малко от малко разбира от футбол, знае какво съм постиг­нал на "Лаута". За един месец смених три отбора в Ло­ко. Попълвах в движение дуп­ките, които всеки ден из­скачаха... Не искам да от­говарям на нападките от Мареш­ки.

- Има ли нещо общо между аптека­та и Фут­болния отбор?
- То­ва е като срав­нение между Лом и Лон­дон.

- Ос­вобож­даването ти от Локо (Пд) може ли да е продиктувано от твой провал на детек­тора за лъжата?
- Трябва да пи­таш Веселин Марешки. Не съм се интересувал какво е станало с детектора. Занимавам се с футбол, а не с шпионаж. Сега е моментът да те посъветвам да звъниш всеки ден на Марешки. Той винаги има какво да каже. За последно разбрах, че мечтае за равен с Ботев (Пд)... отлично.

- Доколкото знам, на един и същ въпрос си от­говорил първо с "не", а след това с "да" и в двата случая полиграфът е отчел, че казваш исти­ната...
- Да, има нещо такова. Задаваха само въпроси, на които трябваше да се отговаря с "не". Марешки преекспонира този де­тектор, сякаш е отк­рил топлата вода.

- Коментарът ти за сагата "Георги Иванов-Гонзо на Лаута"?
- Според мен Гонзо си тръгна бързо-бързо от "Лаута", защо­то там има много странни неща. Разривът не е само за­ради пари. Марешки иска да въведе в Ло­ко нещо съвсем ново за футбола. Неща, които ги няма никъ­де по света.

- Например?
Много неща, срамни неща. Като почнеш с премежди­ята около закупува­нето на топки и еки­пи, минеш през факта, че в треньорска­та стая няма вода и завършиш с това, че треньорите трябваше да върнем фла­нелките и анцузите, които ползвахме. Го­воря за екипировка, с която аз и помощ­ниците ми сме се по­тили по време на тренировки. Сега те­зи дрехи ги носят други хора на "Лау­та"....

- Сърдиш ли се на Гонзо, че за вто­ри път те смени?
- Какво от това. Много важно. Какво ме интересува, кой ще дойде след мен. Аз съм професиона­лист. Върша си рабо­тата. Не се оплак­вам, но в моя слу­чай, дори да я вър­ша добре, пак ме го­нят. И така няколко пъти.

- Завиждаш или съчувстваш на но­вия треньор на Ло­ко (Пд) Стефан Генов-Чечо?
- В никакъв случай не му завиждам. Ис­ках да си тръгна с Коко Динев, но Ма­решки ме убеди да остана. После се оказа, че е било по-добре да си тръгна. В нито един момент не съжалявам, че бях на "Лаута". Имам много добри спомени - финала за купата, класирането в Европа, паметните победи над Лудогорец, Левски и Литекс... Пожелавам успех на Чечо.

Още по темата: общо новини по темата: 31
26.10.2012
21.10.2012
20.10.2012
19.10.2012
19.10.2012
17.10.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
жалък, по-жалък, най-жалък, тото-проститутка алкохолно говЯдо ! Бълвочите на този изгонен отвсякъде са много смешни!
-1
 
 
аз също не съжалявам нито за момент че ни беше треньор. Успех за напред Кокъл
-1
 
 
С Емил Велев и Коко Динев си отиде една романтична епоха в историята на Локомотив. Ако бе малко по решителен и бе наложил поне един млад футболист щеше да остане в сърцата на феновете завинаги. Той дойде с ореола на треньор създаващ футболисти,но изневери на себе си.
+4
 
 
Ето, това е един истински човек и професионалист!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: