ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Технически данни за бъдещата осветителна система на ст. "Локомотив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 03.10.2012Коментари (75)8374
© lokomotivpd.com
Заради огромния интерес сред привържениците на Локомотив (Пд) публикуваме част от по-важните технически данни от бъдещата осветителна система на стадиона в квартал "Лаута". Параметрите са изготвени от фирмата-победител в конкурса за обществената поръчка - "Хит ООД" , гр. Горна Оряховица.

Новата прожекторна осветителна уредба ще бъде разположена на 4 (четири) мачти с височина 40 метра плюс надстройка с височина 5,50 метра и с работна площадка (снимки 1 и 2), като на всяка от тях ще се разположат 46 броя прожектори, разположени в структура от 8 реда и 6 колони (снимка 3). Средната височина на окачване ще бъде 43 метра. Спазено е изискването ъгълът между точката в центъра и средната височина на инсталиране на прожекторите да надхвърля ъгъл 25 градуса и никой прожектор да не надхвърля ъгъл на насочване над 70 градуса спрямо вертикала.

Прожекторната осветителна уредба е проектирана да работи в 4 светлинни програми:

- Програма "Цветна телевизия" (състезание с TV излъчване)

- Програма "Състезание футбол" (състезание без TV излъчване)

- Програма "Тренировки" (високо ниво)

- Програма "Почистване на терена"

"Цветна телевизия" е по изискванията на UEFA 2010 за стадиони клас IV. (виж снимка 4)

Офертата на фирма "Хит ООД" предвижда захранване на осветителната система едновременно от 2 трафопоста. Всеки един от тях ще захранва в работен режим равен брой прожектори (92 броя), а в авариен режим ще има капацитета да поеме посредством система от АВР-и товара на дефектиралия трафопост.

При подаване на команда за загасяне на осветлението 12 броя прожектори ще остават да работят за клиентски дефиниран период от време. По този начин ще бъде създаден по-висок комфорт и сигурност на напускащата състезанието публика, като амплитудата на осветеността по време на състезание и по време на напускане на спортното съоръжение ще бъде чувствително по-малка.

Средната осветеност на трибуните след приключване на мероприятието ще бъде над 35 lx и ще бъде поддържана минимум 45 минути.

Общият срок за изпълнение обекта на поръчката ще бъде 68 календарни дни.

 

Още по темата: общо новини по темата: 31
04.04.2013
04.04.2013
03.04.2013
15.03.2013
13.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Хейтърчета анаболни, няма ли да ми отговорите: Ще издигнете ли плакат /Наско, благодарим и извинявай, че сме празноглавци като те обиждахме/, ако се реализира този проект за осветление до края на полусезона? Бонбонев ще ви почерпи ли от зулените от съблекалните вафли, за да издигнете още надраскани интриги и помии по адрес на Узунов !? Фиданов, Илко -Тъпото, Бонбонев, форумният манипулатор - Грозлеков, Коцето Славов - Мазникът и останалите говорителки, които се натискат за аванта са истинските проблеми на Лаута !
-1
 
 
Аграри! Изчезнете от Пловдив! За смях станахте....за кой ли път. Няма по низши твари от вас! Няма!
на 03.10.2012 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+12
 
 
Според мен ръководството трябва да вземе мерки и да забрани достъпа на стадиона на Славов и Игито. Тоя Славов с какви очи ходи по коридорите на стадиона изобщо????
+12
 
 
детектор на лъжата за Славов и Христо няма ли?
+12
 
 
Призовавам ръководството на Локомотив да вземе мерки против футболните хулигани ако искат нормални хора да идват на стадиона.
+12
 
 
"Помяри, елате на една среща на Лаута и кажете, че Славов е крадец." - абе ти си бил голям олигофрен, бе. Ще ни биеш ли като дойдем? Докъде стигнаха тези потници...
на 03.10.2012 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
Проектът изглежда добре, дано се осъществи в най-скоро време! А общината да не се ослушва, а да събори старата трибуна зад вратата и т.н. "електронно табло"! За да може да се гради фенската трибуна! И дано феновете не се изпокарат за глупости, а да се обединят в името на каузата Локомотив Пловдив!
+8
 
 
Айде някой да ми обясни какво означава доказан локомотивец??? Раждаш се с родилно петно на локомотив ли ??? Защото е смешно да се твърди, че славовците са доказани локомотивци. И не виждам как хореография като шаренето на обиди срещу ръководството върху плакат са жизненоважни за съществуването на клуба. Някои хора просто живеят в техен си измислен свят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: