ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с нова победа в контролите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 01.02.2008Коментари (0)6581
Ботев записа четвърти успех в пет контролни срещи от зимната си подготовка. Този път "канарчетата" победиха Родопа с 3:0. Резултатът дори е минималното, с което пловдивчани можеха да победят, като създадоха няколко чисти положения за гол, а и като цяло играта на отбора беше доста добра.

За разлика от вчерашния двубой с Асеновец, този път Тенчо Тенев пусна в игра всички титуляри от есента и новите попълнения, които евентуално ще налага през пролетния дял на първенството. След няколко неуспешни минути, "жълто-черните" се разиграха чак когато поведоха в резултата, а след това наложиха пълно надмощие над Родопа.

При едно разбъркване около дъгата пред вратаря на смолянския тим, топката отскочи и играч на Родопа я атакува с високо вдигнат крак. Главният рефер на мача отсъди непряк свободен удар. След заучено отиграване, Георги Какалов шутира точно в долния десен ъгъл на вратата на символичните гости и откри головата сметка за Ботев в 30-ата минута.

До края на полувремето "канарчетата" имаха надмощие в центъра на терена, но не успяваха да изведат някой от атакуващите футболисти на изгодна позиция. По този начин завърши и първото полувреме.

През втората част атаките на Ботев се изостриха и още в 50-ата минута резултата вече бе 2:0. След добра атака Йордан Минев остана сам срещу вратаря, но реши да върне назад на останалия на празна врата Дормушали Саидходжа. Нападателят на жълто-черните не сбърка и главният рефер посочи центъра на терена, независимо от оспорванията на футболистите на Родопа за засада.

Третия гол за Ботев бе дело на Георги Христов в 66-ата минута. Нападателят почти сам си изработи положението и направи резултата класически. Футболист номер 1 на Пловдив за 2007 можеше да вкара и втори гол, но удари греда. Това стана 10-тина минути преди края, когато Христов получи перфектен извеждащ пас от Жельо Желев, финтира вратаря на Родопа, но от малък ъгъл удари страничния стълб на вратата.

Изключително добре играха новите попълнения в тима Апостол Попов и Иво Иванов, които изиграха пълни 90 минути. Старши-треньорът на Ботев изпробва и игралият до сега като защитник Илиян Гаров на поста дефанзивен халф. Голмайсторът Георги Какалов бе сменен от Красимир Кръстев, като това стана след тежък сблъсък с футболист от Родопа, но здравословното му състояние след срещата е добро.

Съставът на Ботев: Лилчо Арсов (Славчо Тошев); Даниел Божков (Васил Василев), Апостол Попов, Величко Величков (Николай Харизанов), Иво Иванов; Георги Аврамов, Мауро Алегре (Дормушали Саидходжа), Илиян Гаров, Йордан Минев (Жельо Желев); Георги Христов, Георги Какалов (Красимир Кръстев).
Още по темата: общо новини по темата: 117
11.03.2008
28.02.2008
28.02.2008
27.02.2008
25.02.2008
21.02.2008
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: