ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Дамян Филипов се пуска на 2 дисциплини в САЩ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 18.01.2008Коментари (0)1349
© Plovdiv24.com
Състезателят на ПКД „Цар Симеон - Рея96" Дамян Филипов ще участва в две дисциплини в турнира за световната купа по колоездене на писта в Лос Анджелис. Това обяви 22-годишният пловдивчанин преди отлитането си за САЩ с националния отбор на България.

Филипов ще се пусне в коронната си дисциплина скреч (80 обиколки с финален спринт), на която се класира 4-ти на предишния турнир за световната купа във Виена през декември. Освен в нея обаче, той ще пробва силите си и в дисциплината издръжливост по точки при 160 обиколки на пистата.

Дамян е с най-предно класиране от всички наши национали и в двете дисциплини, а новият старши треньор на държавния ни тим Майкъл Саидстууд му възлага големи надежди за призово класиране в Щатите.

Филипов реши тези дни проблема с ваденето на входна виза за САЩ и вчера отлетя за Лос Анджелис за няколкодневен подготвителен лагер, преди турнира там за световната купа по колоездене на писта. В Щатите вече ги чакаше старши треньорът на националите Майкъл Сайдстууд. „Тръгвам с големи амбиции за Лос Анджелис, но да видим какво ще се получи. Съжалявам, че заради лошите атмосферни условия и обилния снеговалеж у нас планираният подготвителен лагер в Копенхаген от 5 януари пропадна. Там с момчетата от националния отбор щяхме да тренираме на отличния като база закрит колодрум „Балеруп" и по-добре да се подготвим за участието си в световната купа. Не се притеснявам, вече свикнах да участвам в големи състезания. Дано само да имам повече спортен шанс", каза Филипов преди заминаването си.

Турнирът за световната купа по колоездене на писта в Лос Анджелис е от 18 до 21 януари. Състезанието в САЩ ще бъде второ участие на Филипов в такъв голям форум. При първото си участие в световната купа в края на декември във Виена, Дамян беше на крачка от сензацията и за малко изпусна медал. Официалният си дебют при мъжете на голямо състезание той направи по време на европейското първенство по колоездене на писта в Алкмаар, Холандия през ноември. Там той остана 11-ти в дисциплината издръжливост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: