ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
"А" група стартира с 4 дербита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 11.08.2012Коментари (1)2987
©
Днес започва поредният сезон в "А" група. Независимо от факта, че с всяка година нивото на футбола спада, а скандалите се увеличават, феновете чакат с нетърпение подновяването на битките по родните терени. Дългата лятна пауза донесе предимно негативни емоции на привържениците на водещите отбори, ако изключим ентусиазма от завръщането в елита на Ботев (Пловдив) и декларираните високи амбиции от Славия по повод 100-годишнината на "белия" клуб.

Сякаш по традиция най-интересно беше в ЦСКА. Какво ли не се случи при "червените". Резултатът от всички вътрешни противоборства и задкулисни игри се видя срещу Мура, а отпадането от словенския анонимник с право се определя като най-големия провал на "армейците" в евротурнирите. В Левски уж всичко беше наред - стойностна селекция, добра атмосфера, качествена подготовка, но... Това "но" се оказаха мачовете със Сараево, които за пореден път затвърдиха имдижа на "сините" като евронеудачник. Сега за Илиан Илиев и компания няма друга алтернатива, освен да гонят с всички сили титлата, защото на клуб като Левски не подхожда още един сезон да остане без трофей.

Локомотив (Пловдив) също претърпя трусове, които могат да се сравнят само с тези на "Българска армия". Точно в Борисовата градина се озоваха половината тутуляри на Емил Велев от мачовете с холандския Витес. Отпадането в Лига Европа съвсем не бе най-големият проблем на "Лаута". Коко Динев си тръгна обиден от отношението на феновете, а лично премиерът Бойко Борисов представи новия финансов благодетел в лицето на Веселин Марешки. Вместо обстановката в клуба да се стабилизира, стана точно обратното. От Локо изгониха лидерите Здравко Лазаров и Йордан Тодоров, а на тяхно място дойдоха футболисти, с които и място в първата половина на класирането изглежда трудно постижимо.

Стигаме и до шампиона Лудогорец. В Разград бяха близо до елиминирането на хърватския колос Динамо (Загреб), но по крайно наивен начин позволиха да получат голове в добавеното време и в двата мача. И вместо вече да са отстранили Шериф и да са само на едно стъпало от групите на Шампионската лига, сега "орлите" ще трябва да се задоволят единствено със защитата на домашния дубъл.

От другите отбори трудно можем да очакваме велики дела. Локомотив (София) ще е по-стабилен от миналия сезон, но само толкова. Черноморец очаквано продаде най-добрите си футболисти и ще се разчита на треньорския гений на Херо, за да се изгради отново боеспособен отбор. Черно море пак ще е костелив орех за грандовете, но място в шестицата е максимумът на "моряците". Берое тепърва ще трябва да гради нов облик след напускането на Илиан Илиев, а финансовите трудности със сигурност ще окажат влияние върху представянето на Миньор. Монтана ще има за цел единствено да се спаси от изпадане, докато във Враца май никой не вярва на обещанията на новите италиански собственици за светло бъдеще.

От новаците най-неподготвен за елита със сигурност е Пирин (Гоце Делчев). Неврокопчани ще се порадват на тръпката да мерят сили с най-добрите, но едва ли си вярват, че могат да оцелеят. Във Велико Търново дълго чакаха Етър да се завърне в "А" група и надеждите са за нещо повече от живуркане във втората половина на таблицата. Старши треньорът Цанко Цветанов е наясно, че след 14-годишно изгнание феновете са зажаднели за победи, но е трудно да се прогнозира дали наличният потенциал отговаря на заявените амбиции.

Колкото до Ботев, "канарчетета" направиха силна селекция и още този сезон могат да се намесят в борбата за разпределение на евроквотите. Повечето от новите попълнения са доказани имена и ако се сработят бързо, "жълто-черната" половина на Пловдив ще има поводи за радост.

И така, първенството започва. Още в първия кръг има четири мача, които се открояват. Левски приема Черноморец, ЦСКА гостува на Литекс, в Пловдив Ботев посреща Славия, а във Варна Черно море ще срещне шампиона Лудогорец. За жалост нито един от тези двубои няма да бъде предаван по телевизията. Не че и в предишни години не е имало скандали около тв правата, но този път спорещите страни се заинатиха и лишиха зрителя от възможността през целия август да гледа български футбол. А дали продукцията си залужава, е тема, която по-добре да не коментираме.

"А" група, 1 кръг:

18.00 часа: Ботев - Славия
18.00 часа: Черно море - Лудогорец
20.00 часа: Литекс - ЦСКА
20.00 часа: Левски - Черноморец
20.00 часа: Берое - Ботев (Враца)

Утре:
18.00 часа: Монтана - Етър
18.00 часа: Пирин ГД - Миньор
18.00 часа: Локо Сф - Локо Пд

Още по темата: общо новини по темата: 143
20.05.2013
16.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
перуката да се маха как може да не дават нито един ма4
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: