ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (25)
Организаторите на Световното първенство по гребане са в предстартова треска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:42 / 24.07.2012Коментари (1)2510
©
Световното първенство по гребане за юноши и девойки и за мъже и жени в неолимпийските дисциплини от 15 до 19 август в Пловдив ще включва следните дисциплини:

Юноши: скиф 1x, двойка скул 2x, двойка без кърмчия /рулеви/ 2-, четворка скул 4x, четворка без кърмчия /рулеви/ 4-, осморка 8+, четворка с кърмчия /рулеви/ 4+
Девойки: скиф 1x, двойка скул 2x, двойка без кърмчия /рулеви/ 2-, четворка скул 4x, четворка без кърмчия /рулеви/ 4-, осморка 8+

Дистанцията на всички дисциплини е 2000 метра.

До момента желание за участие в първенството са направили отбори от 56 страни, като допълнително президентите на гребните федерации на Кения и Монако ще посетят първенството, без да има техни представители в състезанията.

Досега през Организационния комитет са настанени над 1000 състезатели, треньори и помощен персонал, като все още се чакат точните заявки на големи отбори като Бразилия. Общия брой на акредитираните участници (в това число международни съдии, представители на международната федерация FISA, доброволци и организатори) се очаква да достигне 2000.

Близо 300 чуждестранни гости (роднини и приятели на състезателите) вече са заявили намерението си да посетят Пловдив по време на първенството.

Първите отбори започват да пристигат още от края на този месец (Нова Зеландия, Австралия, САЩ, Канада, Мексико) и началото на следващия за да превъзмогнат големите часови разлики.

Най-голяма се очаква /засега/ да бъде групата на гребците от САЩ с над 100 състезатели. По традиция руският отбор подава последен информация, така че е възможно той да изпревари като численост американците. Последният ден за подаване на заявки е 13 август - два дни преди старта на състезанието.

Според оценките на ФИСА за предишното голямо състезание на гребния канал, община Пловдив е поела и изпълнила много значими ангажименти по инвестициите, организацията, логистиката и по самото провеждане на състезанието. За Световното първенство община Пловдив е направила и допълнителни усилия за подобряване на условията за провеждане на състезанието. Вложени са 300 000 лева за построяването на нови съблекални, тоалетни и бани за състезателите. Изцяло е обновен пресцентърът, за да отговаря на изискванията на състезания от най-висок клас - с допълнителни места за журналисти на трибуните, с високоскоростна телекомуникационна и копирна техника, с безплатен достъп до интернет, климатизация, безплатна минерална вода. В близост до състезателното трасе са осигурени допълнителни места за палатките на отборите. Община Пловдив осигури и средствата за проект "Дублиращ гребен канал", но самото му построяване ще стане с привличане на средства от европейски фондове.

Организационният комитет на първенството, заедно с община Пловдив започва обсъждането на възможностите на Пловдив да поеме следващи големи състезания по гребане след 2016 година.

Още по темата: общо новини по темата: 18
17.08.2012
16.08.2012
16.08.2012
15.08.2012
15.08.2012
15.08.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Спартак с култова публикация: И от Хасково се видя, че засада нямаше!
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
Спартак с важен успех! Преследвачите също бият, интригата ще е до самия край
Тъжен ден за пловдивския футбол! Марица изпадна от Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: