ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (25) | Вчера (16)
Пловдив се подготвя за Световното по гребане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 07.05.2012Коментари (0)2470
© Plovdiv24.bg
В събота, пети май, се проведе среща на ОК по гребане за световното първенство, което ще се проведе в Пловдив от 15- ти до 19- ти август.

След като споровете около българското гребане започват да затихват - най-после усилията на организаторите могат да се
насочат към същинската организация на предстоящото първенство. На срещата бяха отчетени вече изпълнените задачи и бяха маркирани новите приоритети в работата на комитета.

Вече е завършен новият модулен понтон, който предстои да бъде монтиран на канала през идните дни и ще обезпечи както самото състезание, така и неговата безопасност и работата на медицинските екипи при евентуален инцидент с някой от атлетите. На големи състезания от такъв ранг е обичайно явление някой състезател да изчерпи всичките си сили и да загуби съзнание в последните метри до финала. Част от новия модулен понтон, монтирана само няколко метра след финалната линия - цели именно избягването на по тежки инциденти, като скъсява максимално времето нужно на спасителите да достигнат до пострадали състезатели и да ги транспортират до една от линейките с медицински екип, които ще бъдат разположени около канала по време на първенството и предшестващите го усилени тренировки.

Най-накрая вече е пред финал и обществена поръчка, планирана още по време на провелото се миналата година европейско първенство по гребане, която ще се изпълнят и последната от процедурите по обновяването и модернизирането на спортно-техническата база на гребния канал в Пловдив и затвърждавайки позицията на канала като един от най-добрите обекти за подобен род състезания не само в Европа, но и в световен мащаб.

Единственото което все още предстои е строежът на помощния втори канал, чието начало вече с почти пълна сигурност можем да твърдим, че ще бъда дадено скоро след края на първенството и чието изграждане не само ще изпълни дори и
най-капризните изисквания за провеждане на първенства от световен ранг и ще облекчи неимоверно усилия полагани от съдии и състезатели за контрол на трафика, но и ще разкрие огромен потенциал за водни спортове, атракции и забавления за жителите и гостите на Пловдив.

На срещата на ОК в събота бяха коментирани и последните аспекти по подготвяната за първенството модерна компютърна система за акредитация и контрол на достъпа, която предстои да бъде тествана в реални условия след около месец по време на състезанието по художествена гимнастика.

Други важни въпроси, които бяха предмет на проведената среща са маркирането и изграждането на паркоместа и зони за по лесен достъп до трибуните на хора с инвалидни колички, извършваната в момента профилактика на стартовото устройство и овеховане на канала, както и възможностите за сътрудничество между спортовете гребане и кану-каяк, което да затвърди Пловдив като световен център на тези два водни
спорта.



 

Още по темата: общо новини по темата: 18
17.08.2012
16.08.2012
16.08.2012
15.08.2012
15.08.2012
15.08.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак с култова публикация: И от Хасково се видя, че засада нямаше!
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
Спартак с важен успех! Преследвачите също бият, интригата ще е до самия край
Тъжен ден за пловдивския футбол! Марица изпадна от Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: