ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марин Бакалов: Жал ми е само, че не станах шампион с Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:29 / 20.04.2012Коментари (26)4427
© Plovdiv24.bg
Трябваше да ме пускат от казармата, за да играя на „Ноу Камп”, спомня си легендата на пловдивския клуб
Марин Бакалов, една от легендите не само на Ботев Пд, но и на българския футбол се съгласи да разкаже за "7 дни спорт" свои спомени, както и мнението си за сегашната ситуация в клуба.

- Г-н Бакалов, как се чувствате на 50?
- Малко ми е трудно да повярвам, че вече съм на 50 години, може би това се дължи на динамиката в живота и на работата ми. Не ги усещам тези 50 години. Но все пак това е един юбилей. Изминал съм не малък житейски път и човек се замисля и си прави равносметка за много неща от живота.

- Колко години от тях са преминали в Ботев Пловдив?
- 35 години от живота ми са преминали в Ботев Пд. Радвам се и за мен е голяма чест, че съм бил и продължавам да бъда част от този велик клуб.

- Спомняте ли си първия ден в клуба?
- Да. Беше в работническия център, където тренираха юношите. Започнах при една велика и легендарна личност -Георги Чакъров, лека му пръст. Продължих при Александър Бахчеванджиев, като бях много щастлив, че съм част от този клуб с големи традиции. Изобщо нямах съмнение за това в кой клуб исках да играя. Бях запленен от силната школа на Ботев. Тогава бях едва 15-годишен. Школата на клуба се славеше като една от най-добрите в България и именно затова изобщо не се колебах. Разбира се, имах и своите идоли и кумири, това са Динко Дерменджиев, след това в такива за мен се превърнаха Петьо Зехтински, Георги Славков, Костадин Костадинов и много други.

- Кой мач с екипа на Ботев, който сте изиграли, за вас е най-паметен?
- На първо четене в съзнанието ми изникват 2 мача, единият е гостуването на Барселона през 1981 г. Тогава аз бях в казармата и се наложи да се иска разрешение от министъра, за да мога да пътувам към Барселона. Тогава още не бях основен футболист на отбора. Вечерта преди двубоя Дерменджиев ми каза, че ще разчита на мен. Аз бях едва 18-годишно момче, което излезе на "Ноу Камп". Това беше едно голямо изживяване за мен и един от големите и добри мачове, които съм изиграл. Другият мач е този с Левски на стадион "Пловдив" пред около 50-55 хиляди души. Имаше някои проблеми в нашия състав. Георги Славков и Петьо Зехтински не можеха да участват и се наложи по спешност аз да играя. Победихме с 2:0, а по онова време Левски разполагаше с голям отбор, за тях играеха Руси Гочев, Павел Панов и още добри футболисти. И двата отбора по онова време оставяха трайна диря.

- През 80-те години, когато вие бяхте част от отбора на Ботев, може би играехте най-атакуващ и зрелищен футбол. Сега обаче Ботев, изглежда, е доста далеч от този стил, който пленяваше хората тогава.
- Много сме далече, но и сега времената са други. Ако погледнем 100-годишната история на нашия клуб, ще видим, че в най-силните си периоди сме разполагали с отбори, съставени предимно от пловдивски футболисти, и се е разчитало на играчи от собствената школа. Точно това се превърна в запазената марка на Ботев Пловдив. Това обаче го няма вече повече от 20 години. Иначе през 80-те години наистина оставихме трайна следа не само в българския футбол.

- Има ли нещо, за което да съжалявате, че не сте постигнали с Ботев?
- Съжалявам само, че не успях да спечеля шампионската титла с Ботев, въпреки че ние много заслужавахме да триумфираме. Разбира се, през 1985 година станахме морални шампиони, но пък съм удовлетворен, че в периода от 1980 до 1989 година си е заслужавало да бъда част от този велик отбор.

- Как си обяснявате персоналните атаки срещу вас, тъй като ви изкарват едва ли не главният виновник за състоянието на Ботев?
- Само човек, който не работи, не греши, но аз винаги съм се стремил да действам за доброто на клуба. А и както казах, в клуба никой не взима еднолични решения, всичко се обсъжда и на момента се преценява, че това е в интерес на клуба. През последните години обикновено се търси необходимият грешник. Сега с идването на г-н Цветан Василев отново след повече от 20 години имаме уникалната възможност да възродим истински клуба и да го върнем към неговите корени. Защото през тези 20 години се бяха загубили връзките между треньори, школата и т.н. Сега ние опитваме да ги възстановим отново, а това съвсем не е толкова лесно.

Още по темата: общо новини по темата: 33
25.04.2012
24.04.2012
23.04.2012
21.04.2012
21.04.2012
21.04.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не зависи от нас ботевистите селекцията, а от Цветан василев,само знаем,че без цветан василев ботев Пловдив трудно би се възродил в тази финансова криза , благодарим ви господин василев
0
 
 
Нека феновете излезем с ясна позиция , как трябва да изглежда отбора от тук на татък . На един от коментарите си споменах периода от ,,брокерите,, и веднага ми отговориха ,че едва ли не те са виновни за всичко ,което се случи до тук на клуба , че от тях тръгнала разрухата на ДЮШ.Според мен , ако те издържаха и до днес отбора с тези милиони и селекция ,само от супер доказани футболисти ,щяхме да имаме поне 5 титли и последните ни успехи и красиви игри бяха именно при тяхното управление.Сега нашият шеф има възможността да направи също доста скъпа селекция и да гоним високи цели , но тук идва голямото разногласие.Обещанията за възраждането на ДЮШ и изграждането на отбор от собствени кадри е доста сложно.Първо нямаме време и нерви да чакаме още 5-6 години . Второ каква е гаранцията , че най талантливите няма да бъдат отмъквани от ,,грандовете,,още преди да са подписа ли с клуба ,а и да са подписали на 1 или 2 година пак да отлитат на някъде и така всяка година все нови и нови играчи и оправдания за обиграване на отбора.А през близките 3-4 г. няма нищо какво да излезе от школата ,бъдете сигурни и какво правим тогава , започваме пак селекция от свободни агенти по на 30 ,31 г.и пак говорене ,че няма смисъл от скъпа селекция защото чакаме от школата и така сме обречени на един посредствен отбор в близките години.Друг вариянт е да се назначи наистина ,такъв човек да ръководи клуба ,който има нюх да направи отбор без скъпа селекция от поне 3-4 чужденци наблюдавани избрани от него.Пример за това е Херо ,който заяви след мача с ,,Левски,, че тези двамата които направиха за смях говедата били 2 или 3 разрядни играчи от чужбина или да не казвам пак ,какъв отбор от безработни играчи ,но чужденци с характери направи Пичони.Е чакам мнения кой-вариянт е най-добре за клуба в момента, защото нямам повече нерви да търпя посредствен отбор .
+1
 
 
Честит юбилей на един истински БОТЕВИСТ! Да е жив и здрав, дълги години и да се радваме заедно на успехите на БОТЕВ ! Марин Бакалов заслужава уважение от всички нас : прекрасен футболист, но не компетентен , меко казано ръководител! Само БОТЕВ !
+1
 
 
На г-н Бакалов честит юбилей ,пожелавам му да е жив и здрав .На по-долу пишещите критици ще ги попитам- кой трябва да е на мястото на Бакалов и с какво вие лично сте помогнали или създали нещо за любимия ни клуб ,за да съдите един заслужил футболист. Хайде повече уважение и без обиди към наши бивши играчи.
0
 
 
Тримата по-долу защо не си пишете някъде на чат?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 20.04.2012 г.
-3
 
 
Само Цв.Василев може да разтуря това гнездо на оси! Те нямат доблест да го направят! Явно хранилката е яка! Но, какво им пука за класирането на отбора?! И в Б и в А група - те все ще лапат. Щом един бат Добри, толкова скромен и етичен човек, му е писнало да гледа това безобразие на ръководството в клуба - смятайте какво е на другите..
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
на 20.04.2012 г.
-3
 
 
Кой направи тази ши**на селекция. На този въпрос искам отговор.
+6
 
 
Честито на юбиляра ! Още много години успехи и положителни емоции с любимия клуб !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: