ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Венков: Феновете на Локомотив са номер №1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 24.03.2012Коментари (12)4656
© Plovdiv24.bg
Защитникът на Локомотив Пловдив Михаил Венков го­вори пред "Тема Спорт" по повод успешната серия на от­бора и предстоящия мач с ЦСКА. Ето какво сподели бив­шият играч на Литекс пред спортен Всекидневник №1.

Мишо, победихте лидера Лудогорец в сряда, ще се справите ли и с ЦСКА?
- Играхме много добре срещу Лудогорец, борихме се мъжки и ги победих­ме заслужено. Ако повторим играта си и срещу ЦСКА би трябвало отново да спечелим. С характер и воля доказахме, че сме отбор, който заслужава да бъде доста по-напред в класирането.

Започнахте сезона с неочаквана загуба от Локо Сф, но след това ка­то че ли се преобразихте.
- Да, неприятна загуба допуснахме още в първия мач. Но когато си разконцентриран и отпуснат, те наказ­ват. Трябва да покажем друго лице при гостуванията. Всички виждат, че пред нашите фенове на "Лаута" играем много силно.

На какво се дължи толкова силна­та игра на "Лаута", където имате 11 поредни победи във всички тур­нири?
- Най-вече на нашите привържени­ци, които са ни 12-ият, много важен играч. Трябва обаче да покажем тази силна игра и навън.

Срещу Левски и Лудогорец, освен че победихте, пропуснахте да запи­шете и по-изразителни резулта­ти...
- Така е, но важното е, че създава­ме положения. Наистина е много рад­ващо, че срещу толкова добри отбо­ри играем силно. Затова смятам, че имаме потенциал да се преборим за участие в евротурнирите. Ако продължим да играем по този начин във всеки мач, не се съмнявам, че ще успеем. Все пак зависим и от предс­тавянето на конкурентите, които трябва да губят точки.

Предстои мач срещу ЦСКА, ще ус­пеете ли да победите още един от грандовете?
- Надявам се. Просто трябва да продължим да играем по същия начин. Нищо повече. Подхождаме с респект към ЦСКА, но те трябва да се притес­няват от този мач, а не ние.

Тук се засичат две добре очерта­ни тенденции - ЦСКА игра ужасно слабо при последните си две госту­вания, докато вие сте безпощадни у дома...
- Не се интересувам от техните проблеми. ЦСКА си е ЦСКА. Имат мно­го силен треньор - Стойчо Младенов. Те са един от най-добрите отбори в България независимо от моментна­та форма и никой не може да си пра­ви майтап с тях.

Спомена Стойчо Младенов. С не­го сте работили в Ловеч и той те наложи в Литекс...
- Да, при него заиграх в Литекс, за което съм му изключително благода­рен. Той е един от най-добрите треньори в България безспорно. Изк­лючителен специалист и човек. Мис­ля, че той е най-големият коз на ЦСКА в момента. Надявам се да побеждава след нашия мач в неделя. На "Лаута" ще му е най-трудното гостуване.

Мораес е безспорно най-силният играч на червените в момента. Ще му обърнете ли по-специално внима­ние и ти като част от защитата смяташ ли, че ще успеете да го опа­зите?
- Мораес е много добър футболист. Игра срещу нас на "Армията" през есента. Страхотен нападател. Със сигурност ще му обърнем внимание, но не мисля, че ЦСКА е само Мораес.

Беше освободен от Литекс през лятото, тогава се говореше, че имаш предложения от Левски и ЦСКА, но Гриша Ганчев не те е пус­нал. Вярно ли е това?
- Не съм бил освободен, просто ми изтече договорът. Говорих с г-н Ган­чев и с него се разбрахме да ме пусне в чужбина, имах доста варианти. Тога­ва нещата бяха готови, но по една или друга причина не се получиха. И тогава ми се обади Коко Динев. Вари­антът беше да поиграя малко в Локо Пд и се съгласих, в момента съм изключително щастлив, че съм направил този избор. Имаме силен отбор с много добри футболисти. Надявам се да направим нещо запомнящо се този сезон.

Би ли сравнил два от най-силните провинциални отбори в последните години Локо Пд и Литекс.
- Не бих искал да правя някакви сравнения, но е ясно, че сега играя пред 10 пъти повече публика. Иначе и в двата отбора се работи много професионално, условията са перфе­ктни. Благодарен съм на всички в Ли­текс, имам много приятели там. Раз­ликите са, че там се играе почти вся­ка година в Европа, но пък публиката е малобройна. За сметка на това феновете на Локо Пд са най-верните в България. Няма никакъв реваншизъм у мен към бившия ми отбор.

Говориш за евротурнири с Локо Пд, плановете ти с този тим ли са свързани, или би преминал в някой от грандовете или в Лудогорец, ако получиш оферта през лятото?
- Не, ако напусна Локо Пд, ще е само за да играя в чужбина.

Като че ли пътят ви към евротурнирите изглежда много по-ле­сен през турнира за купата? Там отивате на добре познатия ти стадион в Ловеч...
- Да, познавам добре обстановка­та в Ловеч. Има време да се подгот­вим за този двубой. Сега мислим за тежкия мач срещу ЦСКА.

След силните ти игри напоследък очакваш ли отново повиквателна за националния отбор. Любо Пенев говорил ли е с теб?
- Не, не сме говорили. Той си пре­ценява. Сега не мисля за това. Ако иг­рая на ниво, съм сигурен, че ще ме за­бележи.
Още по темата: общо новини по темата: 48
14.05.2012
14.05.2012
31.03.2012
31.03.2012
30.03.2012
29.03.2012
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Как може да е такъв лицемер ? Видя хиляда буфера на стадиона и станаха най-великите. Тоя пък кога е играл пред повече от 7-8000 души. Добре , че утре идва ЦСКА да види близо 20 000. Големия играч .
+1
 
 
венков наздраве...! утре пак един гол на чорбата
+4
 
 
Мишо е ВЕЛИКАН и много ме кефи!Имаме най-добрите бекове в България!
+6
 
 
Мишо беше най-доброто попълнение в отбора за миналата година. Представя се страхотно и през тази. Такива сърцати играчи искам да виждам на Лаута. Респект , Мишо!!!
на 24.03.2012 г.
+6
 
 
Мишо не ние, ти си номер 1
+5
 
 
ЛОКО ЗАВИНАГИ ТОВА Е НАШИЯ ОТБОР ГОРДИ СМЕ чЕРНО БЕЛИ СМЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: