ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Венков: Ако Литекс имаше нашата публика, всяка година щеше да е шампион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:02 / 23.03.2012Коментари (8)2879
© Plovdiv24.bg
- Мишо, кои ви се обади първи, за да ви поздрави за поредния решаващ гол, който отбелязахте срещу Лудогорец?

- Родителите и брат ми се обадиха, докато бях в съблекалнята след мача. Поздравиха ме за попадението, както и за невероятната игра на целия отбор.

- Чувствате ли се като герой?

- Лично не, но се радвам, че хората оценяват играта ми. Не е важно кой вкарва , а да доставяме удоволствие на феновете и да ги радваме с победи. Всички заедно се борим на терена, изключителен колектив сме.

- И все пак тези ваши голове могат да са наистина много решаващи...

- Наистина имах възможността и късмета да отбележа във важни мачове и се надявам да допринесат за постигането на нашата голяма цел. Ще се борим докрай и в първенството, и в турнира за Купата на България.

- Положенията, след които вкарахте на Левски и Лудогорец, заучени ли бяха, особено това срещу разградчани?

- Да, това срещу Лудогорец стана заучено положение. На последната тренировка преди мача го упражнявахме и се получи в самата среща. Спечелихме двубоя срещу разградчани благодарение на колектива си, борбеност и желание за победа до края.

- В кой от двата мача ви беше по-лесно - срещу Левски или Лудогорец?

- Тези срещи бяха коренно различни - едната за купата, а другата за първенството. Но важното е, че спечелихме срещу два от най-добрите отбори у нас.

- Видя се, че и сините, и разградчани се представиха доста под нивото си на Лаута. На какво отдавате това?

- На Лаута всички отбори берат ядове. Безкомпромисни сме и тази крепост трябва да остане непревзета. Не че Левски и Лудогорец са били слаби, просто ние не им позволихме да играят. На Лаута надиграваме съперниците си по всички показатели, показват толкова, колкото им позволим.

- На какво отдавате възхода на Локомотив Пд през пролетта?

- Мисля, че нашият отбор разполага с добри футболисти, задружни сме, колективът ни невероятен и именно той е най-големият ни коз за постигането на успехите. Заслугата на треньора ни Емил Велев също е очевидна. Откакто той пое отбора, дисциплината се промени коренно, така че той има огромна роля за добрите ни резултати. През пролетта сме в серия от 4 поредни успеха и се надявам тя да продължи максимално дълго. Сега ни предстоят две домакинства на ЦСКА и Монтана, които също трябва задължително да спечелим.

- Вкарахте на Левски и Лудогорец, ще мушнете ли гол и на ЦСКА?

- Няма значение кой ще вкара, важното е да победим. В добра форма сме, в ЦСКА имат известни проблеми, които не е моя работа да коментирам. Въпреки това няма да ни е лесно, но трябва да победим, като ще дадем всичко от себе си, за да го сторим.

- Имаше ли наистина възможност в края на този трансферен прозорец да преминете на Армията?

- Съществуваше, но със собственика на клуба г-н Динев решихме, че е по-добре да остана в Локомотив Пд.

- Не съжалявате ли все пак, че не се стигна до ваш трансфер през тази зима, тъй като имаше интерес към вас и от чужбина?

- Не. Искам първо да постигна целите на Локомотив Пд през този сезон, а след това, ако е писано, да продължа кариерата си в чужбина. Изключително съм щастлив и горд, че съм футболист на Локомотив Пд, който е един от клубовете в България с най-велика публика. Миналото лято също имаше вариант да премина в чужбина, а имах оферти и от други български клубове, но ако върна времето назад, пак бих избрал Локомотив Пд.

- Дълги години играехте в Литекс, а преди време казахте, че не сте се чувствали щастлив през последната си година в Ловеч.

- Да, имах такъв период в Литекс, но сега има коренна промяна. Намирам се в един от най-добрите и радостни периоди от досегашната си футболна кариера.

- Локо Пд има амбиции за финал в турнира за Купата на България, но на пътя ви ще се изправи именно предишният ви отбор...

- Шансовете са 50:50. Разбира се, Литекс има предимство, че е домакин. По-краткият път към евротурнирите е чрез турнира за купата и ще се борим докрай да достигнем до спора за трофея, но има още време до мача в Ловеч.

- Каква е основната разлика между Литекс и Локомотив Пд?

- Има доста разлики. Откакто г-н Гриша Ганчев издържа клуба, отборът се бори всеки сезон, а и сега е актуалният шампион. В Пловдив г-н Динев също гради един амбициозен отбор. Превъзходството на Локомотив обаче е по отношение на феновете. Ако Литекс имаше феновете на Локомотив Пд, всяка година щеше да е шампион. Нашите фенове винаги са до отбора и са нашият 12-и играч. Тяхната роля за това крепостта Лаута да не падне е повече от огромна.

- Вкъщи сте много убедителни, но защо не успявате да биете редовно и навън?

- Разговаряме постоянно и с треньора Емил Велев, и с ръководството по този въпрос. Надяваме се да задържим набраната инерция и да я пренесем и навън и да започнем да печелим от следващите си гостувания. Сега е важно първо да победим ЦСКА и Монтана. Няма да се дадем без бой на никой във всичките си мачове до края.

- Кой ще стане шампион според вас?

- Според мен борбата ще е между Левски и Лудогорец, и двата отбора са много качествени. И ЦСКА може да се намеси в спора, но ще им е много трудно. Аз лично мисля, че Левски ще стане шампион

- А Локомотив докъде ще стигне?

- Ние ще играем във всеки мач за победа, а с победите ще трупаме точки. Мястото на Локомотив Пд е в тройката.

- Не се ли опасявате, че Локомотив Пд може да бъде спрян с прийоми извън терена?

- Наистина имаше 2-3 мача, както и през миналия сезон, в които Локо Пд бе ощетен от съдиите. Но не искам и не е моя работа да коментирам съдийството. Грешките на реферите бяха все в ущърб на Локомотив Пд. Надявам се занапред да се отсъжда 50:50.

- Как върви личният живот?

- Нека да го запазя в тайна.

Източник: "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 48
14.05.2012
14.05.2012
31.03.2012
31.03.2012
30.03.2012
29.03.2012
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
за локо пловдив родих се аз, за теб тупти сърцето ми и докато то не спре ние не ще те предадем...
на 24.03.2012 г.
+1
 
 
браво мишо, голям си
+2
 
 
Мишо,машино,давай все така!Заший един шиш и на краставите прасета!
+6
 
 
ами мишо какво да ти кажа много си прав гледай какъв кошмар чака дрогираните прасета на лаута мачкай партийния отбор само локо
+8
 
 
браво Мишо и благодаря за всеотдаината ти игра иние феновете ще продължим да ви поткрепяме за сърцатата итра дано останеш в Локо много години и да ни радваш с добри игри,голове и победи. САМО ЛОКООООО.....
+9
 
 
Ако Гришата чете, да става партньор на Коко Динев и ще сме шампиони всяка година!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: