ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (8)
ЦСКА тресна Марица в Пловдив, "жълто-сините" остават трети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 17.02.2012Коментари (0)901
© Plovdiv24.bg
Женският отбор на Марица (Пловдив) загуби от гостуващия ЦСКА (София) с 1:3 (22:25, 25:18, 16:25, 18:25) срещата помежду им от тринадесетия кръг в Държавното първенство на България. Пред пълни трибуни в зала Олимпиада пловдивчанки допуснаха първата си загуба от шампионките през този сезон, след като ги победиха като гости в шестия кръг от първенството и в полуфинален сблъсък за Купа България.

Въпреки доста големите разлики в отделните геймове се получи интересен мач, в който всеки от отборите имаше своите силни и слаби моменти. В първия гейм например Марица успя да стопи изоставането си с 10:16 на второто техническо прекъсване, като изравни при 17:17 след серия от сервиси на Борислава Янкова. Гостенките отново дръпнаха напред с 4 точки аванс и той отново бе почти елиминиран при 21:22, преди да се стигне до крайното 22:25. ЦСКА тръгна силно и във втората част, повеждайки с 4:1, но при 7:7 равенството бе възстановено, след което момичетата на Иван Петков доминираха до края на гейма и го затвориха при 25:18. В третия гейм Червените натрупаха 7 точки аванс до второто техническо прекъсване, но веднага след това Жълтите успяха да върнат три точки за 12:16 при начални удари на Диана Малинова. След това обаче ЦСКА наложи своето надмощие и отличната игра на Симона Димитрова на сервис и на Гергана Димитрова в нападение им помогна да вземат тази част с убедителното 25:16. И в четвъртия гейм се стигна до изравняване при 8:8, след като софиянки имаха преднина от 3 точки на техническото прекъсване. Силите на Марица в този мач обаче бяха дотук. ЦСКА запази играта си доста по-стабилна от тази на домакините, натрупа солиден аванс и Нора Богданова заби последната точка за 25:18 в края на гейма и на мача.

И двата отбора допуснаха доста непредизвикани грешки в играта си, но тези при Марица бяха повече. Особено куцаше посрещането на пловдивчанки, но бракът и в останалите елементи на играта им беше повече от обичайното.

ЦСКА отново изпревари Марица за второто място във временното класиране. Водач е Левски Волей (София) с 31 точки (11 победи, 0 загуби), следван от ЦСКА с 25 точки (8 победи, 3 загуби) и Марица с 22 точки (7 победи, 3 загуби). Жълтите обаче имат един изигран мач по-малко и, ако успеят да вземат победи с по 3:0 гейма в оставащите си две срещи - като гости на Спартак 96 (Плевен) и на Спартак Интерком Груп (Варна), те ще си гарантират второто място от редовния сезон, а с това и минимум бронзови медали от първенството.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: