ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев завърши наравно с полския Корона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:27 / 07.02.2012Коментари (113)11589
© botevplovdiv.bg
С гол на рожденика Тодор Неделев "Ботев" Пловдив стигна само до равенство в първата си конролна среща в Анталия, в която спокойно можеше да победи с разлика съперниците си от "Корона" (Киелце), пише официалният сайт на "канарчетата". 19-годишният капитан се разписа от фаул в последната минута на мача за крайното 1:1, след като преди това Готебиевски бе дал преднина на поляците в 63-ата минута.

Двата отбора изнесоха здрав и динамичен двубой на отличен терен и при добри атмосферни условия. "Канарите" започнаха сковано и в първите десетина минути бракът в действията им преобладаваше. След това обаче, играчите на Милен Радуканов уставиха контрол върху мача, отърсиха се от напрежението и започнаха да плетат хубави комбинации в атака, допълнени със стабилни действия в защита.

В 17-ата минута бърза многоходова атака на "Ботев" завърши с центриране на Аргиров към Петър Атанасов, чийто удар с глава мина на педя от сглобката на вратата. Малко след това Неделев пусна в коридор за Телкийски в наказателното поле, но халфът бе изпреварен с част от секундата от защитник. В 23-ата минтута Тошко отправи плътен шут от около 25 метра, спасен със сетни сили от вратаря на "Корона".

В 29-ата Ивайло Димитров намери в "чешка уличка" Атанасов, който преодоля вратаря, но скъси твърде много ъгъла и ударът му намери външната част на мрежата. 3 минути по-късно при меле в наказателното поле на Ботев дойде и единствената добра ситуация за поляците през първата част, при която Мартин Димов изчисти от голлинията.

След няколко хубави атаки на "жълто-черните" дойде и вихъра от пропуски в края на полувремето. Първо Неделев разсече защитата на "Корона" с пас през центъра, Атанасов се отскубна, преодоля излезлия да го пресреща вратар, но притиснат от защитник би в аут на празна врата. В следващата минута острието направи страхотно двойно с Деян Христов и стреля по диагонала отново встрани от вратата. В последната минута на първата част делящите една стая по време на лагера Неделев и Атанасов отново показаха разбирателство, но Петьо би в тялото вратаря.

Така първото полувреме завърши без гол въпреки сериозното надмощие на "Ботев" Пловдив.

Второто полувреме "канарчетата" отново започнаха неуверено и в първите 5 минути футболисти на "Корона" на два пъти можеха да открият след грешки на нашите. Сценарият от първото полувреме обаче се повтори и "Ботев" постепенно започна да доминира изцяло на терена.

Първите добри шансове след почивката се откриха пред Дидо Христов. Полският вратар първо извади в корнер негов шут, а след ъгловия нападателят се извиси и стреля с глава над вратата. Постепенно Радуканов започна със смените и въпреки, че държаха изцяло инициативата неговите футболисти трудно стигаха до голови ситуации.

Изненадващо на фона на събитията "Корона" поведе в резултата в 63-ата минута. При поредната си атака "жълто-черните" сгрешиха в разиграването, поляците отнеха топката и с дълъг пас тя бе изпратена в половината на "Ботев". Амбарцумян излезе извън наказателното поле, но вместо да изчисти я подари на връхлитащия Готебиевски, който на празна врата не сгреши 0:1.

"Канарите" тръгнаха да връщат гола и обсадиха противника в неговата половина. Удари на Сашо Александров и Данчо Христов бяха отразени от вратаря, а Наско Курдов би с глава покрай вратата. За да се стигне до 90-ата минута, когато Кривия спечели фаул пред пеналта, а Тошко Неделев с красива парабола над стената изпрати топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Съставът на Ботев: Иванов (46-Амбарцумян), Аргиров, Димов (74-Рахов), Бонев, Ив.Димитров (60-Бачев), Телкийски (68-Александров), Манчев (46-Св.Петров), Й.Христов, Неделев, Атанасов (46-Огнянов), Д.Христов (46-Курдов)

Още по темата: общо новини по темата: 30
18.02.2012
18.02.2012
17.02.2012
16.02.2012
15.02.2012
15.02.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Не знам защо Кривия не е започнал като титуляр след като през 1-вия полу-сезон беше най-добрия футболист на Ботев. Не знам и защо Неделев толкова го бутат ,това му е първия силен мач от всички контроли до сега. Найстина има качества ,но при наличието на футболисти като Александър Александров не знам защо дават лентата на Неделев. Гледах го с юношите на 2002 срещу Литекс ,тогава наши скаути го наблюдаваха и останаха много разочаровани. Георги Миланов не му даде шанс да мръдне. Мисля ,че има доста по-големи таланти в БГ от Тошко ,но няма кой да ги бута така. Има качества безспорно ,поглед,пас,удар,повратливост,дрибъл на скорост, но няма никакъв характер никакъв капитан не може да е. Изразявам лично мнение, нека никой не се обижда. :)
-5
 
 
Вие жълти сте И С ЦВЯТ НА УРИНА СТЕ, Вий боклуци сте и на Кирил Рашков ВНУЦИ СТЕ!
+5
 
 
КЛОШАРИТЕ ОТ ЛАУТ ДЖАМИЯ ПАК ЗАПОЧНАХА СЪС ЗАВИСТЛИВИТЕ СИ КОМЕНТАРИ!НЯМА ТАКАВА ДОЛНА СГАН!БРАВО НА ФУТБОЛИСТИТЕ,ДАНО ИГРАЯТ ВСЕ ТАКА!
+28
 
 
Ние сме Локо, мастиите на Коко. В града на тепетата, сме известни като циганетата. Посрещат ни с мангали и може би са прави, защото датата сменихме и сами се преродихме. От наркозависимата група, ни купиха купа, но на нас, какво ни пука че не била тука ! На бесика трибуна, е досущ като в катуна, всеки вика лае, защото български не знае. Фенове сме ние безчет, но от хепатита няма лек и останахме малцина, след тази люта зима!
+12
 
 
Само някви умрели буферняци загрозяват ефира от коментари.Нещо много завиждате бе сульовци и пульовци.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+11
 
 
Истината е в Първенството другото е ала бала някви контролки пунта мара !!!
+21
 
 
Му-ха-ха-ха, пак нашата тема е пълна с буферска завист, кеф.
+18
 
 
Последни новини за буферняците, отборът ви е решил да си остане в Турция, тъй като родината му била там. Сега следва и вие да се изселите обратно в родината ви.
+17
 
 
4ерно-бели подлоги,спрете ле майна,не ви ли писна да си губите времето тука,аман от вас 4есно.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: