ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Радуканов: Мястото на Ботев е сред най-добрите клубове у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 13.01.2012Коментари (81)12041
© Plovdiv24.bg
Милен Радуканов е една от най-интересните личности във футбола ни. Преди година възроди ЦСКА, но после беше освободен без реално да има причина за това. Пое Ботев (Пд) и в момента се опитва да върне отбора в "А" група. Пред "7 дни спорт" той коментира какво му е необходимо, за да тръгне Ботев напред.

- Г-н Радуканов, ще бъде ли 2012-а годината на Ботев (Пд) с оглед и на това, че клубът ще чества своя вековен юбилей?
- Искрено се надявам. Всички в клуба работим за просперитета на Ботев. И футболистите, и цялото ръководство, и аз и моят екип се стремим да допринесем, кой с каквото зависи от него, за да даваме поводи за радост на многобройните и верни фенове на отбора. Мястото на Ботев е сред най-добрите клубове у нас и 100-годишният юбилей трябва да бъде ознаменуван със завръщане в "А" група.

- Какви са краткосрочните и дългосрочните планове на клуба и лично вашите начело на отбора.
- Амбициите на собственика г-н Цветан Василев са да направи от Ботев клуб, който да функционира и в който да се работи по европейски. Плановете са дългосрочни и за тяхното постигане е необходимо време. Знаете какво беше състоянието на клуба преди, а сега се работи за неговото стабилизиране. Г-н Василев, г-н Юли Попов и цялото ръководство искаме да създадем основите за развитието на клуба. Първо ще изградим структура, стадион и база за ДЮШ. Доколкото знам, до месец-два ще започне изграждането на базата за юношите в Коматево. Г-н Василев желае в клуба да се създадат основните елементи за бъдещия просперитет на клуба, като се работи правилно и по европейски. Разбира се, бъдещите амбиции на собственика, както и моите, са Ботев отново да се превърне във водещ отбор в България.

- Искате завръщане в "А" група, но изоставате на 5 точки от Любимец. Много ли е или малко е тази разлика?
- Дали е голяма, или малка - ще се види накрая. Ние трябва да спечелим промоция в елита.

- След идването ви на стадион "Христо Ботев" в Пловдив има коренна промяна в играта на отбора. Как го постигнахте?
- Това може само да ме радва, щом се забелязва от хората, но имаме още много работа. От ноември насам, когато с екипа ми пристигнахме в Пловдив, се опитваме да наложим идеите си. Промяната, която се забелязва, се дължи на много сериозно отношение към работата, на многото разговори с футболистите и мотивирането им. Искам отборът да играе за победа във всеки един мач без значение дали е контрола, среща от първенството или от турнира за Купата на България.

- На четвъртфинала в турнира за купата приемате Лудогорец. Можете ли да отстраните лидера в "А" група?
- Искаме да елиминираме Лудогорец. Ние ще играем за победа. Миналия сезон с моя екип спечелихме турнира с ЦСКА и сега искаме отново да стигнем колкото се може по-напред. Вече отстранихме Черноморец, който е един от най-добрите отбори у нас, и ще опитаме да сторим същото и с Лудогорец.

- Според мнозина голяма част от футболистите, с които разполагахте след пристигането си в клуба, не стават за преследването на големи цели. Как успяхте да победите Черноморец, който е на трето място в "А" група?
- Много е важно как се работи психологически с футболистите. Проведохме много сериозна подготовка за този мач в това отношение. Спечелихме мача, играейки тактически правилно.

- Да разбираме ли, че лично вие отделяте много сериозно внимание на психологическата работа с футболистите?
- Разбира се. В съвременния футбол това е един от най-важните аспекти, в които трябва да се работи. Работата с футболистите в това отношение е един от водещите фактори за успехите на всеки един отбор. Във всеки един отбор има 25-30 футболисти, като всеки от тях е с различен характер. Трябва да се намери общ език и да се подхожда правилно с всеки един от тях, за да разкрият потенциала си на терена.

- В ЦСКА наложихте изключително офанзивен стил на игра, този почерк започна да се забелязва и в последните мачове на Ботев. Разполагате ли с необходимите изпълнители за това?
- Още с идването си в Ботев искахме отборът да придобие този игрови облик. Важното е, че израстваме в развитието на нападателния стил, изграждаме собствен стил, но за това е нужно дълго време. Ще са нужни още хора. Ботев се слави като един от най-техничните и изповядващи нападателен футбол отбори през годините. Искаме и сега отборът да доставя удоволствие и да радва окото на феновете с офанзивна игра. Може да не печелим, но ще играем красиво и нападателно.

- На какви постове търсите нови попълнения?
- Искаме да вземем защитник и халф.

- За Ботев се спрягат много играчи, сред които Георги Андонов, Тодор Паланков, Тодор Христов, Атанас Борносузов. Имате ли интерес към тях?
- Следим 4-5 човека и ще видим как ще се развият нещата с тях. Не искам да коментирам имена.

- Ще вземете ли играчи от ЦСКА и Левски?
- Много трудно в настоящия момент можем да купим футболист от двата гранда. Ще изчакаме да видим от кои футболисти няма да имат нужда и ще се разделят с тях.

- На коледното тържество на клуба казахте, че ако се наложи, ще се картотекирате и вие, но Ботев ще играе в "А" група през следващия шампионат. Сериозен ли бяхте?
- Може да съм го казал, но не в сериозния смисъл на думата. Това само е пример за това, на което сме способни и готови в името на каузата на отбора. Нагледен пример е картотекирането на асистента ми Светльо Петров, който се върна на терена в последните есенни мачове.

- Казахте, че мечтаете да водите Ботев в градското дерби срещу Локо Пд. Смятате ли, че това може да се случи още през пролетта - на полуфинала за Купата на България?
- Искрено се надявам това да стане на полуфиналите за купата, естествено ако Локо Пд победи Левски. Чувал съм много за голямото дерби на Пловдив и очаквам с нетърпение да изживея тази вълнуваща емоция.

- Как ще се отрази на ЦСКА разпродажбата на звездите?
- Ще приберат добри пари. През лятото взех Янис Зику в ЦСКА. Мнозина ми се смееха, че Зику е дебел и тромав. Но той вкара 13 гола и донесе няколко милиона на клуба. Мога да твърдя, че имам лична заслуга за положителните неща, които се случиха на ЦСКА с идването на Зику. Същото мога да кажа за Грегъри Нелсън и особено за Делев. Преди година Спас беше отписан за големия футбол и дори искаха да го връщат на Пирин. А сега го продават за 1 млн. евро. И при него се виждат личните ми заслуги за развитието му.

- Какво е мнението ви за допинг скандала, разразил се на Армията?
- Не искам да коментирам.

- Наричат ви БГ Моуриньо. Прилагате ли методите на Жозе в работата си?
- Започнаха да ме наричат така, защото бях преводач на Андоне в ЦСКА. Много съм далеч от истинския Моуриньо.

Още по темата: общо новини по темата: 125
09.03.2012
08.03.2012
07.03.2012
07.03.2012
06.03.2012
02.03.2012
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
на пилона да идеш ти -и да те ш**ат жьлтите ще ти хареса много.ботев е номер едно и преди и за напред -за жалост на комплексарите в бьлгария.пак ще бьдем на вьрха -това е нашата сьдба.само ботев-Пловдив-завинаги.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
Вълчовците,граф Киро,пийняците и всички отрепки от лайнута са тук в нашите теми!Запалили са един казан в двора на Бейнед (bobtail) в родното им Столипиново а той е изкарал компютъра си на двора пред коптора и пишат в нашите теми.Единия от пийняците раздава щедро ракия а другия пийняк дава торбичка с бронз към ракията като бонус.Със сигурност се надяват Радуканов да им обърне внимание и да им отговори,защото много искали той да им бърка в дупарките.Тайно се надявали,защото откакто Зеки Байрям си замина оттатък Босфора само бате им Коко си ги "уважава" качествено.Той бил доволен от тях и за награда им е обещал да напълни целия подлез на гарата с гранули.
+8
 
 
Абе миризливите цигани от Лаут Джамия що не си гледат отбор4ето ами все в нашите теми се бъркат?!?!?! Боб геи поздрави маика ти от мен !!! :*
+6
 
 
Абе някой виждал ли е мойта кранта Бобтейлка ?!?...
+7
 
 
Много ясно.Милене ти си ГОЛЯМ. Искаме отбора в Агрупа и за напред само победи и купи вдигнати под твое ръководство. БГ Моариньо сбъдваш мечти !!!
+8
 
 
Много приказки, заболяха ме ушите от едно и също вече. Милене действай без да приказваш много. Знам че ти искат интервюта, ама все пак на терена е важно! Успех, един от най-добрите си
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: