ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Марица обърна Славия-СУ в 3 гейма и среща ЦСКА на полуфинал в петък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 12.01.2012Коментари (0)928
© Plovdiv24.bg
Отборът на ЦСКА (София) ще бъде полуфинален съперник на Марица (Пловдив) в турнира за Купа България, който се провежда тази седмица в пловдивската зала Олимпиада. Това стана ясно след днешните срещи, в последната от които Жълтите постигнаха нова чиста победа и така оглавиха крайното класиране в Група А. Пред пълни трибуни момичетата на Иван Петков триумфираха срещу Славия-СУ (София) с 3:0 (25:19, 25:17, 25:20).

И в трите гейма софиянки успяваха да поведат в резултата, но после домакините обръщаха в своя полза, за да стигнат до чистата победа. Ако в първите две части обаче маричанки стигаха до обрата далеч преди второто техническо прекъсване, то в третата Славия водеше с 16:10 и нещата отиваха към четвърти гейм. Това обаче не бе по вкуса на Иван Петков и той извади от ръкава си нужните козове. В игра отново се появиха младите надежди Силвия Андреева и Ана Христова под бурните аплодисменти на публиката, а Цветелина Николова се върна на терена, след като малко по-рано бе отстъпила мястото си на Анелия Минчева. Макар че този ход бе по-скоро психологически, той вдъхна нова свежест в играта на Марица. Жълтите заиграха много по-концентрирано, принудиха противника да греши и, подпомогнати и от някои отлични изяви и на своята блокада, постигнаха феноменален обрат и в този гейм, изравнявайки при 19:19 и затваряйки мача при 25:20.

Топреализатор на мача стана капитанката Диана Малинова с 11 точки. По 10 добавиха Борислава Янкова, Мира Тодорова и Никол Николова. С 10 завърши и Росица Янчева - най-резултатната за отбора на Славия-СУ.

Виж пълна статистика (скаутмен: Димитър Димитров)

Крайно класиране в Група А: 1. Марица - 6 точки, 6:0 гейма; 2. Славия-СУ - 3 точки, 3:3 гейма; 3. Спартак 96 (Плевен) - 0 точки, 0:6 гейма

В другата група Левски Волей (София) помогна на вечния съперник ЦСКА (София) да се класира за полуфиналите, побеждавайки Спартак Интерком Груп (Варна) с 3:1 в последния мач. В случай, че варненки бяха спечелили, напред щяха да продължат Левски и Спартак.

Крайно класиране в Група Б: 1. Левски Волей - 9 точки, 9:1 гейма; 2. ЦСКА - 5 точки, 6:5 гейма; 3. Спартак ИГ - 4 точки, 6:6 гейма; 4. Феникс 09 (Шумен) - 0 точки, 0:9 гейма.

Така за полуфиналите в петък, 13 януари, се оформиха следните двойки: Марица - ЦСКА и Левски - Славия, като срещите са от 15:00 и 17:30 б.в. Желанието на ВК Марица е двата мача да бъдат разменени, така че в по-късния час повече любители на волейбола от Пловдив да подкрепят отбора в зала Олимпиада.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: