ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (22) | Вчера (9)
Невероятен обрат на Цвети и Григор на "Хопман Къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 04.01.2012Коментари (28)7321
©
Най-добрите ни български тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров направиха невероятен обрат срещу световната номер едно Каролин Вожняцки и Фредерик Нилсен. Цвети и Григор успяха да обърнат резултат до 2:1 (3:6, 6:3, 10:1) в решителния мач на двойки и така с 2:1 победи спечелихме сблъсъка с Дания.

По-рано днес в срещите на сингъл Цвети загуби драматично от световната №1 Каролина Вожняцки, а Григор се разправи в два сета с Фредрик Нилсен. 

След тази победа все още запазваме шанс за за първото място в групата, но за целта ще трябва Чехия да загуби един от следващите си два мача срещу САЩ и Дания, а Гришо и Цвети да надиграят САЩ в петъчния мач. Ако чехите запишат две победи, тогава със сигурност ще оглавят групата. Според правилника при равен брой победи се гледат преките двубои, спечелените мачове в отделните срещи, а ако те са равни - решаващ е процентът от спечелени/загубени сетове.

Мача не започна никак добре за нашите след като позволиха до ранен пробив и датчаните поведоха с 5:3, а малко по-късно спечелиха и сета.

Вторият сет започна отлично за Цвети и Григор, които с много добра игра поведоха в резултата с ранен пробив. Пиронкова и Димитров продължиха да имат предимство над опонентите си, печелейки сравнително лесно сервис геймовете си и играейки отлично на мрежата.

Така се стигна до шампионски тайбрек, който реши крайния победите. Българите продължиха с отличната си игра, а страхотен ретур на Димитров, последван от два перфектни сервиса доведе до преднина от 3:0 точки. Нови два отлични ретура на Пиронкова и Димитров донесоха още две точки на България, а при 9-1 родните ни тенисисти получиха цели 8 поредни мачбола. Цвети и Гришо се нуждаеха само от един и отборът на България записа първата си отборна победа в "Хопман Къп".

"Гришо беше изключителен не само в срещата на двойки, но и на сингъл. Датчаните са много силен тандем и се радвам, че ги победихме. Настроението сред нас е страхотно, дано продължим с победите", коментира пред БНТ1 Цветана Пиронкова.

"Показахме добър синхрон, това ни помогна много, особено в тайбрека. Надявам се да играе добре и срещу САЩ. Лично аз искам да запишем две победи на сингъл, с което да улесни значително двубоя си на двойки. Финал? Това е Божа работа, ще видим какво ще стане", каза от своя страна Григор Димитров.

 



Още по темата: общо новини по темата: 12
06.01.2012
06.01.2012
06.01.2012
05.01.2012
05.01.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Браво, сега трябва да бием и янките и дано датчаните бият чехите за да продължим.
+6
 
 
Браво и продължавайте в същия дух сладури! :)
+2
 
 
Няма какво да са самнаваме.Цвети и Григор са машините в българския тенис на корт.Браво.Пожелавам ви успех и да сте на финал и да го спечелите.
+3
 
 
Браво на Цвети и Гришо и дано донесат още радост за България.
+4
 
 
Сега само остава , някой да подхлъзне двете Чешки чудовишта! К'мон!
+3
 
 
Цветито отново не се е подготвила,за разлика от Гришата.Нея просто я е страх от големите докато хасковския си излиза и играе с лекота.Ако му върви сервиза няма да има грижи.
+4
 
 
Нямам думи! Страхотни бяха! Днес е много хубав ден за всички нас!!!
+7
 
 
Браво, българи! Гордеем се с Вас. Още много успехи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Страхотен успех! Димитър Кузманов победи петкратен шампион от Големия шлем
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Ръководството на Левски проплака след дербито, иска наказания за ЦСКА-София
Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане 2025 година
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: