ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Губернаторът скочи на Стоичков: Ще бутнете стадион "Пловдив" по-трудно от мавзолея
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 26.12.2011Коментари (79)19725
© Plovdiv24.bg
Ако бъде решено стадион Пловдив да бъде съборен и построен наново, каквото е намерението на испанските инвеститори, доведени от Христо Стоичков, това ще бъде по-трудно от събарянето на мавзолея, смята областният управител Здравко Димитров

Думите му идват след консултация със специалисти. И къде ще изхвърлим строителните отломки, попита той, с което постави поредния проблем в спора за съдбата на стадиона, разгорял се в Пловдив, още преди правителството да го прехвърли на Общината. 

Ако стадион Пловдив бъде съборен и отново построен, каквото бе намерението на испанските инвеститори на Стоичков, капацитетът му ще бъде намален чувствително. Ако пък бъде ремонтиран, не е ясно, дали ще всичките места ще бъдат заети при спортни събития. 

Според областният управител за съдбата му трябва да има обществено обсъждане, но личното му мнение, че трябва да се запази. Димитров даде още един много сериозен аргумент в защита на своето мнение - стадионът е строен с бетон марка 350, като събарянето и изхвърлянето му ще е чудо на чудесата. Факт е обаче, че в момента стадионът няма акт 16 и трябва спешно да се предприеме нещо по въпроса - каквото и да е то, смята Здравко Димитров. Документите, с които държавата прехвърля стадиона безвъзмездно на общината, вече са в областната администрация.


Източник: ПОТВ
Още по темата: общо новини по темата: 11
01.11.2012
21.07.2012
06.06.2012
08.05.2012
19.04.2012
01.03.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
язовира като имаше акт 16 издави ли хората? ако документа решава нещата - ще изсечем гората за хартия и документи. Вижте как да го напълните и ползвате, а не дали има акт 16. Моста на Колю Фичето до Бяла още няма акт 16, ама може да се ползва. Къщите на Брациговските майстори - още си се ползват без акт 16. Айде стига сте преливали, че времето си върви и няма да останат хора дето да го ползват.
+1
 
 
Стадиона няма акт 16 именно заради новите трибуни на вторият етаж строени в началото на 90те год.Тоест те са на по-малко от 20 години.Испанците ще предложат бутане именно заради вторите етажи които са неудобни за търговски обекти.В сегашното състояние съоръжението е идеално за концерти.Ако държавата отдели средства и ремонтира стадиона ползите ще отиват в хазната,а и тези които разчитат на комисионна ще са с по-празни джобове.Само си представете как ще бутнат 4-те пилона за осветление и вторите етажи при положение че са строени под строг контрол и предназначени за експлоатация поне 70 години.Новият стадион предполагам ще е на един етаж в доста по-малка площ вертикално разположен за със съответните търговски обекти.И в непосредствена близост хотел което е желателно.Но с цената на какво.
0
 
 
тези испанци ако искат да се строи место много на острова , да се бута и да се строи е финансово неизгодно , нека само да се строи место много на острова
+8
 
 
Задължително трябва да се направи конструктивна експертиза за състоянието на бетона и арматурата. Ако се окаже, че стадионът е достатъчно здрав НИКАКВО СЪБАРЯНЕ!!!! Вижте го на снимката! И това ако е морално остаряло, аз съм баба на баба ми. По същия метод си съсипахме макар и хрехката икономика след 10-ти ноември и вече 20 години след това се занимаваме кой агент на ДС, кой не, поради интелектуална недъгавост за икономически просперитет на държавата.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Мисля, че най-правилното решение е общината да се обърне към всички потенциални инвеститори, които биха желали да направят нещо със стадиона и да подложи на обсъждане техните предложения. Едва ли само Стоичковите испанци имат интерес от подобен проект и къде е казано, че непременно трябва да те да са тези които ще строят нов стадион или ще реновират стария. Стадион Пловдив не е клубен стадион и общината не трябва да има каквито и да е било проблеми да предложи терените около него на германски, френски, пък дори и руски инвеститори, стига предложеното от тях да удовлетворява гражданите на Пловдив.
+10
 
 
И каква точно фирма води Кучето да строи?Та те в Испания нямат построено нищо по-значимо.Нека Ицо да разгледа проекта за новият стадион на Атлетико,който е за повече зрители от сегашният"Vicente Calderon"!
+1
 
 
Моето мнение е като на повечето от Вас .Стадиона трябва да се ремонтира .Въпреки това ще е добре все пак да видим проекта на испанците и когато това стане е редно да се направи едно истинско обсъждане .Тогава си мисля ,че аргументите за бутането или ремонтирането ще бъдат наистина сериозни.Това ,че все още няма такъв представен проект пред обществеността (или ако има то не се знай на кой е показан) на мен ми е малко страно.
+10
 
 
Стоичков да си ги взема "инвеститорите" и да ходи да бута Ноу Камп.
+13
 
 
който разбира поне малко от строителство му е ясно че този стадион може да се ремонтира без проблем за малко пари , да се бута това е безумица неможе да си представите ако недай си биже го бутнат какъв ад ще преживеят околните обитатели на сградите ......да не говорим че от еколкогична гледна точка щее бетствие за града ..... ДАНО НЕ СТАНЕМ СВИДЕТЕЛИ НА ПОРЕДНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО ОТ СТРАНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: