ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (18)
България спортува през уикенда под мотото "Никога не е късно за ново начало"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:25 / 15.12.2011Коментари (0)1409
Активностите по проекта на Министерството на физическото възпитание и спорта "Никога не е късно за ново начало" продължават и през този уикенд в 7 града от страната. На 17 и 18 декември в София, Пловдив, Севлиево, Монтана, Силистра, Търговище и Смолян се организират спортни мероприятия. Жителите на тези градове ще имат възможността да вземат участие в разнообразни активности.

За всички любители на бадминтона в Севлиево на 17 декември 2011 г. от 09:00 часа в спортна зала "Дан Колов" ще се проведе мероприятието "Мама, татко и аз играем бадминтон".

През целия ден семейства ще се състезават или ще се учат да играят с помощта на членовете на клуба по бадминтон в Севлиево. Те ще докажат, че всяка възраст е подходяща за спортуване, когато има желание за активен начин на живот.

В Монтана също на 17 декември 2011 г. от 12:00 часа в зала "Огоста" започва турнир по мини футбол. В рамките на проявата участие ще вземат четири отбора - РПУ Монтана, "Вихър", ВиК и фирма "Фелдхюс БГ". Всички те ще премерят сили за първото място. Жителите на града ще могат да наблюдават как участниците дават най-доброто от себе си и да ги подкрепят.

Четири отбора ще се състезават и в Търговище, като този път избраният спорт е баскетбол. На 17 декември 2011 г. от 16:00 часа и на 18:00 декември от 09:00 часа в спортна зала "Дечко Стефанов" отбори от Варна, Русе, Разград и Търговище ще се състезават, за да покажат, че никога не е късно да се спортува.

Повече от 130 души ще вземат участие във футболен турнир в Смолян, който ще се проведе на 17 и 18 декември 2011 г. в спортната зала в града. Вече са формирани отбори от непрофесионалисти, готови да покажат възможностите си и едновременно с това поддържат форма и активен начин на живот.

Отново футбол ще се играе и в Пловдив. На 17 и 18 декември 2011 г. от 11:00 часа в спортна зала "Олимпиада" работещите в стъкларски завод "Дружба" - Пловдив ще премерят сили и ще докажат, че спортуващите хора са по-ефективни в своята работа.

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Силистра. На 17 декември 2011г. от 09:00 часа умения и бързина ще премерят мъжете, а от 18:00 часа - девойки старша възраст и жени. На 18 декември 2011 г. от 09:00 часа ще играят ветерани.

В София на 17 декември 2011 г. в зала "София" от 11:00 часа стартира шестото издание на ВИП турнира по тенис за аматьори "ТРУД Мастърс". Тандемът Димитър Туджаров-Шкумбата и Божидар Димитров ще премерят сили на тенис корта с Орлин Горанов и Петър Михнев. Големият сблъсък обаче ще се разиграе между двойката Бойко Борисов - Любослав Пенев, които ще се изправят срещу двама дебютанти - актьорът Калин Сърменов и адвокатът Мариян Гочев. По традиция легендата на родния спорт и настоящ председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова ще удари първата топка.

Мероприятията са част от активностите по проекта "Никога не е късно за ново начало", изпълняван от МФВС и цели да върне хората в активна възраст в спортните зали.

За проекта BG051PO001-5.3.03-0001-C0001 "Никога не е късно за ново начало"

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Министерството на физическото възпитание и спорта носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенцията за социално подпомагане.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: