ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (8)
"Марица" падна 0:3 в Полша за "Чалъндж къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 30.11.2011Коментари (2)1231
© Plovdiv24.bg
Волейболистнките на "Марица" загубиха с 0:3 гостуването на полския гранд "Импел Гвардия" в първия си мач от европейските клубни турнири за Купата на претендентите - "Чалъндж къп". В местната спортна зала "Орбита" във Вроцлав пловдивчанки се представиха повече от достойно срещу именития си съперник и в много моменти от срещата бяха почти равностойни на скъпоплатените полски звезди. Българските вицешампионки отстъпиха с 10:25, 21:25, 23:25 в отделните геймове, точно след 74 минути игра в пълната с фенове спортна зала "Орбита".

"Марица" игра без най-добрата си състезателка, капитанка и лидер на отбора Диана Малинова, която се възстановява от разтегнати мускулни влакна, вследствие на силно изкълчен глезен. Старши треньорът на "жълто-сините" Иван Петков реши да не рискува здравето на Дида и отсъствието на 26-годишната посрещачка се отрази видимо на играта и настроението в тима.

Иван Петков пусна в стартовия състав Анелия Минчева, Бояна Андреева, Марина Ковачева, Никол Николова, Мира Тодорова, Борислава Янкова и Ивелина Монова като титулярна седморка. По-късно в игра се появиха разпределителката Цветелина Николова и младите надежди Милена Димова и Велина Кансъзова.

Маричанки започнаха доста колебливо, явно постъписани от обстановката в залата през първата част. Първото прекъсване дойде при 16:7 за полякините, които после лесно си затвориха победно гейма с разлика - 25:10.

В следващите два гейма обаче пловдивчанки намиреха верния ритъм на игра, натрупаха самочувствие и това веднага се отрази на терена. Българките заиграха почти равностойно на фаворитките, а мачът тръгна точка за точка.

В началото и на двете части пловдивчанки успяваха да натрупат по 3-4 точки аванс, който обаче на два пъти се стопяваше след индивидуални грешки в защита.

Във втория гейм "Импел Гвардия" дори успя да заличи аванс от 5 точки, който домакините имаха при 14:9 за българките. Така момичетата от Вроцлав изравниха за 14:14. После отново допуснаха изоставане, но в крайна сметка дръпнаха с 20 : 16, за да финишират с победното 25:21. В третата част се повтори сценарият от втората. Маричанки отново заиграха много нахъсано, направиха силен финален щурм, с който успяха да спасят три от четирите поредни мачбола, които домакините си бяха осигурили. Подемът на "Марица" бе явен, и когато всички очакваха нашите да измъкнат гейма, опитът на полякини си каза думата - 25:23, с което изковаха и успеха в мача.

Топреализаторки в срещата станаха Марина Ковачева от "Марица" и Моника Чипирук от "Импел Гвардия", които отбелязаха по 12 точки. За българките Никол Николова добави още 9, а Борислава Янкова - 6 точки. Либерото на "Марица" Ивелина Монова блесна с 83% добро посрещане. За "Импел Гвардия" полската националка Катажина Яшевска и рускинята в състава им - Зузана Ефимиенко постигнаха 6 точки от блокада и 3 аса. Американката Ариел Уилсън добави още 9 точки, 3 от които от блокада.

Реваншът ще се играе на 7 декември. В него "Импел Гвардия" се нуждае от само един гейм, за да продължи напред. Ако пък "Марица" измъкне победа с 3:0, ще се играе т.нар. златен гейм до 15 точки за определяне на крайния победител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За съжаление, реваншът ще бъде в Самоков, поради липса на нормална зала в Пловдив! ;( А някой знае ли какво се случва с Колодрума? Ще бъде ли скоро изобщо завършен??!?!
0
 
 
Най-важното е, че нашите момичета са се убедили, че дяволът не е чак толкова черен! За реванша ще е необходимо голямо присъствие на пловдивската публика!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: