ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Балканската лига стартира още следващата есен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 19.10.2011Коментари (26)6739
© Plovdiv24.bg
Очакваният турнир между най-силните отбори на Балканския полуостров - Балканската лига, най-вероятно ще стартира още през есента на следващата година. Това разкри генералният секретар на Цървена звезда Джордже Стефанович.

Именно сръбският гранд е един от основоположниците на напреварата, в която трябва да вземат участие ЦСКА, Левски, Локомотив (Пловдив), румънските Стяуа, Рапид и Клуж, гръцките Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК и турските Фенербахче, Галатасарай и Бешикташ. От Партизан засега са резервирани относно евентуално участие на "гробарите".

"Позицията на Цървена звезда е, че този турнир не трябва да застрашава домашните първенства, тъй като в него ще играят отборите, които не се класират в евротурнирите. Искаме наши партньори в този проект да бъдат Футболните съюзи на балканските страни, както и УЕФА."

"Балканската лига не трябва да е в тежест и клубовете само да дават излишни пари за участието си, като именно затова на първата ни среща в София ще разговаряме за формата, организацията, спонсорите и участниците", коментира пред сръбския всекидневник "Курир" Стефанович.

Очакванията са, че турнирът ще бъде с групи, последвани от елиминационна фаза. "Трябва да претворим идеята за Балканската лига в реалност. Вярвам, че от следващата есен турнирът ще започне", допълни генсекът на Цървена звезда.

Източник: btv

Още по темата: общо новини по темата: 9
22.10.2011
22.10.2011
22.10.2011
21.10.2011
21.10.2011
21.10.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако се оправи Стадион 'Пловдив' е точното място,където могат да се играят всички мачове от тази надпревара за Балканите.
+2
 
 
идеално,ше обикаляме Балканите,на длъж и на шир!"Лаута Арми он Тур":)
+1
 
 
Навремето имаше балканска купа.Ако не се лъжа само Ботев и Берое са я спечелвали от българските отбори.Песимист съм след като КЕШ стана Шампионска лига.Комерсиализацията трайно се настани и във футбола.Гледал съм Локомотив срещу ПАОК,Ботев срещу Олимпиакос и Фенербахче, а съм присъствал и на дербита в Пирея,Белград и Истанбул.Както и на Ботев срещу Хайдук на Полюд.Тук на балканите и в Италия са луди на темата футбол.Ще е хубаво,но грандовете играят в евротурнирите и са постоянни участници.
Пея песен за лубимия си отбор
на 19.10.2011 г.
+5
 
 
Кво става със екскурзията няма ли да казват или вече е пусната?????
+2
 
 
След като преди два месеца Локомотив Пловдив подписа договор с бившият футболист на "Ботев" Илиян Йорданов който играе сега като преотстъпен до Нова Година в Любимец от Лаута са на път да привлекат още двама футболисти обличали до скоро жълто-черният екип става въпрос за състезателите Тодор Тимонов които само преди няколко дена скандално беше освободен от жълто-черният клуб,другият футболист за който упорито се говори,че ще смени стадиона до бирената фабрика със този в парк "Лаута" е бившият юноша на черно-белият клуб Васил Гуджев които загуби доверието на доскорошният наставник Петър Хубчев и в в повечето от мачовете беше на резервната скамейка.Ще се окажат ли печеливши тези трансфери за единственият елитен пловдивски гранд?
+4
 
 
Ще е много хубаво да има такъж турнир! Аз съм ЗА! Само да кажа,че това е идея която ще се опитат да превърнат в реалност! Естествено е,че ще се мине и през УЕФА и ФИФА! А за стадионите наистина сте прави.
+6
 
 
Дрън дрън та пляс.Първо оправете стадиони и бази,тогава говорете измислици за балкански лиги.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: