ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
"Марица" разби волейшампионките от ЦСКА с 4:1 в контрола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 14.10.2011Коментари (0)878
© Plovdiv24.bg
Авторитетна победа с 4:1 извоюваха волейболистките на "Марица" срещу настоящите шампионски на страната при жените - ЦСКА, в контрола, играна в спортна зала "Лаута" в Пловдив днес. Маричанки доминираха тотално в тази среща и не оставиха никакви шансове на "армейките" за нещо повече от почетен гейм и то, след като мачът вече бе завършил.

Двамата старши треньори Иван Петков и Юлия Иванова предварително се бяха разбрали след приключване на срещата, двата тима се изиграят още 2 гейма.

Пловдивчанки излязоха с коренно преобразен отбор от миналия сезон, когато станаха вицешампионки на България.

Без отишлите да играят в чужбина Ани Радичева и Мария Димитрова, "Марица" започна с почти изцяло променен стартов състав. Разпределителка бе завърналата се от Белгия в тима Анелия Минчева, посрещачки бяха капитанката Диана Малинова и Никол Николова, център - младата Мира Тодорова-Пастата, Бояна Андреева на диагонала, а либеро - националката Ивелина Монова.

По-късно в игра влязоха почти всички момичета в жълто-синьо, като наставникът им Иван Петков непрекъснато въртеше състава и експериментираше свои състезателки на нови постове.

Гостенките от София пък бяха без трансферираните в чужбина националки Мария Карашакева и Габриела Цветанова, а като титулярка започна възпитаничката на "Марица" - посрещачката Симона Димитрова.

Маричанки тръгнаха малко разсеяно и аристократично в І гейм и гостенките от София използваха това, за да поведат с 6:4 и 14:11. Пловдивчанки обаче влязоха бързо в ритъм и изравниха при 16:16, а от там нататък не допуснаха изненада - 21:17, за да затворят победно гейма с 25:21.

Във втората част домакините непрекъснато водеха в резултата - 6:2, 16:12 и 23:15, без да позволят на столичанки нито веднъж да изравнят. Така те взеха гейма с комфортното 25:16.

В ІІІ гейм маричанки най-после срещнаха съпротива от страна на "армейките", които дръпнаха с първо с 8:6, а после с 11:7 и 19:15. Гостенките обаче не удържаха на мощната финална серия на жълто-сините от Пловдив. След поредица от успешни сервиси на Мира Тодорова-Пастата, пловдивчанки изравниха за 20:20, а след това поведоха с 22:21, за да затворят победно гейма с 25:22, с което спечелиха и мача.

В допълнителните два договорени гейма, след много промени в съставите, маричанки и шампионките си размениха по един гейм при един и същи резултат - 25:18, за крайното и заслужено 4:1 за "Марица".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица записа драматична загуба и се изправя срещу полицейски тим на полуфинал
Откриха обновени игрища в Брестовица, шампионките от Марица гости на събитието
Марица с втора поредна победа във финалите при младшата възраст
Фактите и рекордите на хегемона Марица след 10-ата поредна титла
Тежък жребий за Марица! Пловдивчанки в една група с ЦСКА, Левски и Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: