ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (28)
Кану-каяка закри най-успешния за последните години сезон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 10.10.2011Коментари (0)1554
©
С провеждането на 19-та регата купа "Никола Велев" в гребната база в Пловдив в събота, 8 октомври, приключи спортно състезателната 2011 г. на Българската федерация по кану-каяк. В регатата участваха над 300 състезатели от 17 клуба в четири дисциплини. Състезанието започна с К1 2 000 м. за момчета и момичета и С1 2 000 м. за момчета. В него първи финишираха съответно Камен Чимидялков Локомотив Русе, Пламена Съйкова клуб Тракия Пловдив и Ангел Кодинов от клуб Чипилски Пловдив.

В дисциплините К1 и С1 на 200 м. първенството спечелиха: С1 жени - Станилия Стаменова, клуб НСА София; С1 девойки - Ирена Лесова, клуб Тракия Пловдив. В дисциплината К1 200 м. мъже - Мариан Димитров, Арда Кърджали; К1 200 м. юноши - Станислав Димитров, ЦСКА София; С1 200 м. мъже - Валери Василев, Локомотив Русе; С1 200 м. юноши - Боян Михайлов, Хеброс Харманли. В дисциплината К1 200 м. жени - Беренике Фалдум и К1 200 м. девойки - Камелия Караколева, ЦСКА София.

В една от най-атрактивните дисциплини, щафета, победители станаха:
К1 - едноместен каяк мъже - Тракия, Локомотив и НСА
С1 - едноместно кану мъже - Локомотив, смесени (Хеброс, Асеновец и НСА), смесени (Тракия и Искър)
К1 - едноместен каяк жени - Смесени (Тракия и Искър), Смесени (Левски и Ванто) и Тракия
Смесена щафета - двама каякари един кануист и една жена каякар
Локомотив, Смесена (ЦСКА и Локомотив) и Смесена (Арда, Тракия и Хеброс).

На официален коктейл след регатата в присъствиeто на официални гости бяха връчени награди на отличилите се през изминалия сезон спортисти, треньори и спортни клубове. На събитието присъстваха Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, Лазар Каменов и Иван Ценов, зам. министри на физическото възпитание и спорта, Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор, Георги Титюков, зам. кмет на Пловдив и Божидар Йотов, кмет на Русе. Водещ на церемонията беше Симеон Колев.

Министър Нейков изказа задоволството си от успехите на федерацията и пожела още повече победи на състезателите през новия сезон.

Домакин на събитието беше Васил Мирчев, председател на БФКК. "Тази година ще запомним с възраждането и успехите на българския кану-каяк спорт.

След сребърния медал на Световното първенство 2003г в Атланта и бронзовия медал от Европейското първенство за младежи 2005 г. в Пловдив, изминалата 2011 г. е най-успешна за нашите спортисти на световните писти", коментира г-н Мирчев.

Той припомни успехите през изминалия сезон. От участието в Световната купа в Познан, Полша младата състезателка на едноместно кану 200 м. Станилия Стаменова донесе сребро, а на четвърто място се класираха други 4 лодки в различни дисциплини.

На Европийското първенство за мъже и жени в Белград, Сърбия 6 лодки се класираха на финал.
На Световното първенство за мъже и жени в Сегед-Унгария Мирослав Кирчев спечели Олимпийска квота на Каяк едноместен 1000 м, което бе и най-доброто постижение за годината.

След седем годишен период на застой на женския каяк Даниела Недева и Беренике Фалдум завоюваха сребърен медал на 1000 м; Станилия Стаменова спечели бронзов медал на С1 200 м. Успешното и отлично представяне на женския каяк и женското кану откриха нoви хоризонти за българския кану-каяк спорт.

Отлично беше представянето и на юношите, девойките и младежите на Европейското първенство в Загреб-Хърватска - девет лодки бяха на финал. Европейски шампион на С1 200 м. стана младият кануист Боян Михайлов. Той взе и сребърен медал на 500 м.

На Световното първенство за юноши и девойки в Бранденбург Боян Михайлов завоюва сребърен медал на 200 м. и 4-то място на 500м.

"С основание можем да кажем, че учебно-тренировъчната и спортно- състезателната 2011, е най-успешната през последните години. Това е плод на усилията на Българската федерация кану-каяк - на треньорите, на ръководителите и на деятелите", допълни Васил Мирчев.

На събитието бяха отличени над десет състезатели, треньори и клубове и бяха раздадени награди на стойност над 40 000 лева. БФКК си пожела още по-успешен сезон 2012 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ФК Асеновец: Наши отбори вкараха общо 40 гола през изминалата седмица
Именик свири на Гергьовден на "Колежа"
Кузманов поведе с 4:1 срещу неудобен за него бразилец, но отново допусна обрат
Юноша на Спартак се върна в училище и разказа за съчетаването на футбола с майстор на мебели
Ботев вече не е на седмо място
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: