ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Купа "Мургаш-Максбайк" - валидна за шампионат по планинско колоездене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 04.10.2011Коментари (0)595
©
Популярното състезание за купа "Мургаш-Максбайк" тази година ще бъде валидно за държавно първенство по планинско колоездене - маутинбайк. То е в дисциплината крос кънтри и ще бъде за голямата награда на "Маxbike".

Националният шампионат ще се проведе на 9 октомври в района на Бухово, област Софийска. Този старт е последното и най-тежко състезание за приключващия спортно-състезателен сезон на Българския колоездачен съюз.

Стартът е в неделя от центъра на Бухово - пред кметството и с финал на същото място. Маршрутът е с дължина на трасето 54 км, с денивелация около 2000 метра. Маратонското трасе е с три сериозни изкачвания като последното е на 43-тия километър и е най-стръмно. Участниците тръгват в 10 часа от Бухово, минават в близост до един от най-високите върхове на Стара планина-връх Мургаш /около 12 часа/, после се насочват към с. Потоп/около 13 часа/ и обратно към Бухово. Най-бързите байкъри се очаква да финишират малко след 13,30 часа.

При преминаване през контролите в по-късен час от посочения, времето на състезателя няма да взима в предвид в крайното класиране, но всички преминали разстоянието състезатели ще бъдат записани във финалния протокол, предупредиха организаторите.
Преди старта - от 9,30 часа, ще бъдат раздавани номерата за състезанието срещу попълнена декларация за физическо здраве и застраховка. За лицензираните състезатели е необходим само валиден лиценз.

Организаторите са променили маршрута от миналата година и сега състезателите ще се сблъскат с разнообразие от доста стръмни терени и екстремни условия. Любителите могат да са спокойни, защото за тях има специално изграден маршрут, който е доста по-лек и е с дължина 40 км. Всеки, който се страхува да премине цялото маратонско трасе, може да се запише в категорията hobby sport. Трасето за hobby sport категорията ще е само до връх Мургаш.

Категориите тук ще са за мъже, жени, ветерани и двойки. При наличието на по-малко от петима състезатели в дадена категория, организаторите ще я слеят с по-горна, както и да зачетат общо класиране и проведат общо награждаване. Класирането е индивидуално и отборно, според времената на първите трима състезатели от даден отбор. Двойките участват в отделно класиране. За да се зачете резултатът на дадена двойка, членовете и трябва да преминават през контролите и финала с не по-голяма разлика от еднаминута по между си.

Участниците в категорията hobby sport ще получат единствено предметни награди. Медали, купи и шампионски титли в съответните категории ще има само в големия маратон.

Краен срок за подаване на заявки и заплащане на таксата за участие 8 октомври 2011 година до 20.00 часа.

В състезанието се очаква да се включат над 100 участника в 5 категории - мъже, жени, юноши, ветерани, както и в отборния шампионат (с по 2-масъстезатели ).

Шампионатът по планинско колоездене ще се проведе съгласно правилника на Международния колоездачен съюз - UCI. Всеки състезател е длъжен да бъдe екипиран с каска и ръкавици и да представи медицинско свидетелство, издадено не по-рано от 3 дни преди състезанието, да участва с изправен планински велосипед, да бъде застрахован с планинска застраховка. Бегачите трябва да преминават през всички контролни пунктове и да финишират с велосипеда, с който са стартирали.

Победителите ще си разделят награден фонд от 2500 лева и много предметни
награди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Жалко! Янаки Милев загуби битката за четвърта титла в своята кариера
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
Академик Пловдив ще задържи наставника си
Феновете на Спартак със специално послание към изпълнителния директор Денис Хасан
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: