ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (8)
Г. Славков: Общината възражда спорта в Пловдив, а държавата стои и гледа отстрани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:52 / 28.09.2011Коментари (22)5950
©
Директорът на ОП "Пловдив спорт" Георги Славков е легенда на българския футбол, има 37 мача и е вкарал 11 гола за националния отбор. Първият български футболист, носител на престижната "Златна обувка" като играч на "Ботев", пред Plovdiv24.bg.

Г-н Славков, какви са отзивите за организацията в Пловдив на Европейското първенство по гребане?

Отзивите са много добри. Общината направи всичко възможно и свръх силите си, за да ремонтира Гребната база и комплекса. От бюджета бяха отпуснати над милион и половина лева. Кметът Славчо Атанасов постави като приоритет подготовката за първенството и благодарение на това градът се представи достойно. Изпълнителният директор на ФИСА Мат Смит си призна, че нашата организация е надхвърлила техните очаквания. Община Пловдив в лицето на ОП "Пловдив спорт" се представи на високо ниво. Пловдив отново се нареди сред световните спортни градове. Сега се стягаме за световното догодина.

Какво има де се работи още по Гребната база?

Каналът в момента е в добро състояние, основно е изчистен, подобрихме инфраструктурата в целия комплекс и той се превърна в чудесен парк. През деня и в събота и неделя не можеш да се разминеш от майки с деца и колички, хората се радват. Спортистите също са доволни. За световното първенство ще сменим още от дограмата на кулата, планували сме и две нови големи съблекални. Хангарите вече са добре, около тях направихме възстановителни центрове и съблекални, сега спортистите тренират като европейци. Освен това, общината гледа напред глобално на развитието на Гребния комплекс. Подготвени са проекти и за втория обходен канал, процедурите са задвижени. Когато това стане, нашето съоръжение ще отговаря и на най-капризните световни изисквания за този спорт.

Вие оглавихте "Пловдив спорт" преди три години и половина, тогава комплексът беше запуснат от години, какво се наложи да направите най-напред?

Най-важно беше да изчистим канала от водораслите. Сега нямаме такъв проблем. Преасфалтирахме алеите, над хиляда метра ново осветление направихме само в участъка след моста, осветихме и всичките подстъпи към кулата, възстановихме тротоарите, поставихме огради и декоративни решетки на парковете и по игрищата. Искам специално да благодаря на хората, които работят в "Пловдив спорт". Те не са много, заплатите им са малки, но пък са доста работливи хора и вършат много работа.

Г-н Славков, какво трябва да е бъдещето на стадион "Пловдив" според Вас? 

Този стадион трябва да го има. Тук са ми най-хубавите спомени като футболист. Играехме големите дербита на този терен, мачовете със софийските отбори и международните срещи също. Никога няма да забравя онзи 30 септември 81-ва, когато играхме срещу Барселона. Беше работен ден, сряда, в 15.30 часа на стадиона имаше 62 хиляди души, а отвън чакаха още 10 хиляди. Тогава имах щастието да вкарам и гол, "Ботев" победи с един на нула великата Барса. Пловдив е спортен град и пловдивчани заслужават да имат този стадион. Искам един ден да седна като зрител на нови трибуни и да гледам футбол тук. Навремето ние израснахме като футболисти на затревени терени, а спортът беше държавна политика. Сега нещата западат и държавата не прави нищо. Стои отстрани и наблюдава.

А ролята на общината каква е?

Общината прави каквото може пряко сили. Славчо Атанасов си удържа на думата и увеличи поне двойно субсидиите за спортните клубове и като говоря със спортните деятели в града, нещата започват да се съживяват. Усилията на общината да възроди спорта вече дават резултати. Направи се много за спортната база на клубовете и това се вижда.

Вие сте една от живите легенди на "Ботев", как виждате бъдещето на клуба?

Изживяхме 10 черни и унизителни години.Бяхме като асансьор, нагоре-надолу между А и Б група. Сега има ново начало. Щастливи сме, че отборът се възроди. Публиката е чудесна, поддържа футболистите и напрежението спадна. Пловдивчани си обичат отбора и очакванията са огромни, но според мен трябва да мине известно време, за да се върне "Ботев" в големия футбол. Сигурен съм, че това ще стане. Усилията на Марин Бакалов дават резултат, но с вълшебна пръчка не става. Важното е, че сме на прав път. Малко търпение трябва. "Ботев" има огромни традиции и велика публика и отново ще бъде голям отбор.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Тоя е безкрайно нагъл. Славчо стъпи на Гребната като трябваше да го снимат медиите. Добре че беше Жоро Титюков, иначе и първенство нямаше да има. А по отношение на стадион Пловдив сливчовите поплювковци трябва да се скрият и да не се показват. Евала на Титючето и за стадиона, а Сливчо да престане да си приписва чужди заслуги...
-1
 
 
Типично във воеводски стил, с чужда пита помен правят! Хората от ФИСА наградиха Титюков и Нейков, защото те ходиха да защитават кандидатурата на Пловдив, наш ГлаФчо не го бръснат за слива
0
 
 
титюков е толкова далч от спорта че просто много се заблуждавате
+1
 
 
Някой беше ли чувал за спорт преди Титюков да заеме поста зам. кмет. по младеща и спорта, защото аз лично не си спомнам Славчо да е заговарял за спорт преди това, а що се отнася за спортните клубове всеки може да попита някой от тяхните управители благодарение на кой получават повече пари. Ремонта на гребната е изцяло по инициатива на Титюков, както и спечелване на престижни състезания като европейско а догодина и световно.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-1
 
 
Абе Бенкс ти откачи ли?За какви алеи,кви градинки говориш?Колко щеше да струва да направите всички тревни игрища в комплекса?....нищо!К'ви водорасли?купихте едни риби,които после продадохте,на Гергов.Затрихте училището.За мене се провалихте,впредвид възможностите,които дава тази база.СРАМОТА!!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-1
 
 
Аман от глупости. Каня всеки един които си мисли, че спортната база в града е пооправена на обиколка с мен по зали и стадиони.Голи обещания само. Пловдивският спорт никога не е бил толкова унизен както е сега. Всеки стои и псува тихичко, но си мълчи, защото се страхува да не загуби стотинките които получава от общината. Всички видяхме какво направиха с децата на гребна база, а великия славков с купената Златна обувка продължаваше да се прави на господ въпреки разпорежданията от по-горе стоящи от него. А пък Титюка е супер любезен лъжец. Много любезно обещава неща за които знае, че няма как да направи. Така, че още един път каня всички които твърдят, че спорта в Пловдив е цветя и рози, на разходска с мен за да видят магарешките тръни.
0
 
 
Не беше ли ти, този човек без ценза и обраозванието за заеманата длъжност? Сигурно е хубаво да си шеф на ОП???
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдив приема юбилейно издание на турнир по художествена гимнастика
Директор в Ботев: Финалът да е в Пловдив!
Крушарски с интересен коментар за евентуалното идване на Гриша Ганчев в Локо
ФК Асеновец: Нека една 100-годишна традиция бъде продължена!
ЦСКА-София постави цел на Белчев, но всичко зависи от Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: