ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Боби Иванов стана най-добър бегач до 23 години на Обиколката, печели престижната бяла фланелка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 19.09.2011Коментари (1)816
©
Водещият колоездач на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов спечели престижната бяла фланелка за най-добър млад състезател до 23-годишна възраст на завършилата 61-ва Международна колоездачна обиколка на България. 22-годишният пловдичанин направи страхотно каране по 144-километровото трасе на последния етап от Пирдоп до Тетевен, и буквално издуха конкурентите си за това голямо отличие.

Така Борето се реваншира достойно за пропуснатия подиум 10 км преди финала в Трявна и изтърваните по чудо две премии - за активност и за катерачи по време на 7-ия етап от родния тур.

Голяма заслуга за успеха на Боби Иванов обаче имаше съотборникът му от "Цар Симеон 1898" Светослав Недев, който много му помогна в последния 9-ти етап.

Борислав получи криза преди изкачването на Беклемето, Недев веднага му даде рамо и го смени във водачеството, докато съотборникът му се съвземе. Помощта на Светослав подейства като инжекция на Иванов и той направи невероятно спускане от Беклемето, достойно за шампион. Така той стопи разликата с конкурентите си за бялата фланелка и на финала в Тетевен беше без конкуренция.

Иначе родният велоас Ивайло Габровски от КК "Несебър" спечели 61-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България. С феноменална езда 33-годишният майстор на педалите стана убедителен победител в последния 9-ти етап от Пирдоп до Тетевен, след като измина 144-километровото трасе за 3:26.01 часа. Втори и трети на 4 минути с едно и също време финишираха руснаците Сергей Рудасков и Тимофей Крицки от отбора на "Катюша".
Така Габровски спечели за рекорден 5-ти път родния тур и грабна купата на победителите в традиционната надпревара.

"Не вярвах, че ще спечеля тази Обиколка, нека да бъде честен. До 50-ия километър работех стриктно за отборната тактика и за Мартин Грашев, но имах уговорката с моя отбор, че ако ми се отдаде възможност накрая да атакувам. Радващо е, че пак човек от "Несебър" стана победител, а Мартин е пръв подгласник на победителя", коментира Ивайло.

Иначе последният етап от Обиколката много интригуващ с постоянни успешни е неуспешни атаки и прихващания и пълен с обрати.

Групичка от десетина колоездачи, в която бяха Сергей Рудасков, Тимофей Крицки, Иво Габровски, Даниел Петров и носителят на жълтата фланелка Мартин Грашев, атакуваха и се откъснаха пред колоната по време на изкачването на височината Беклемето. После ги настигна силният катерач Пламен Димов от "Цар Симеон 1898", който на свой ред направи отлична атака към върха, но за малко не успя пръв да пресече пръв линията на Беклемето. Пресече я Крицки, който се оказа най-хитър в последните метри.

Последва уникално 25-километрово спускане на Габровски, въпреки силния дъжд. Ивайло се хвърли като лъв по стръмнината и направо шашна групата. Последва го Крицки и двамата бързо успяха да се откъснат. Преди Шипково обаче Ивайло наложи страховито темпо, откъсна с разлика руснака. До финала българинът постоянно увеличаваше аванса си, за да финишира с безпощадните близо 4 минути преднина. Така с успеха си Габровски оглави крайното индивидуално класиране, въпреки че изоставаше на 1.58 минута зад водача Мартин Грашев, които успя да навакса в последния етап. Така Грашев завърши на второ място в генералното подреждане, а трети се нареди друг българин Светослав Чанлиев-Чарли, който се състезава за турския континентален тим "Коня Шекерспор Вивело".

Бялата фланелка на червени точки за катерачи спечели руснакът Сергей Фирсанов, а зелената фланелка за активност стана притежание на германеца Тобиас Баркшат.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на момчето... Успех и по нагоре....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: