ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (20)
Един финал и малшанс за две наши лодки на европейското по гребане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:22 / 17.09.2011Коментари (1)2758
Женската ни двойка без рулеви Кристина Бончева/Мария-Луиза Русинова се  класира за финал на европейското първенство по гребане в Пловдив и утре ще гребе за медалите. Българките, които са 6-и от световното първенство  до 23 години, финишираха трети в своята серия, на 4,28 сек. след  победителките Надя Дригала/Улрике Сеневалд (Гер) - 7:36,13 мин. Кристина  и Мария-Луиза са все още в девическа възраст - съответно на 22 и 17 години.

"Поздравления за момичетата, които успяха да реализират потенциала си. Реалните им възможности са да се борят за 4-то, 5-то място, но всичко  зависи от тях", коментира спортно техническия директор на българската  федерация Румяна Нейкова.

Лош късмет при жребия изхвърли от финал А скифьора Георги Божилов и мъжката ни двойка скул лека категория Златко Караиванов/Васил Витанов. Световният вицешампион за юноши до 23 години попадна в по-силния полуфинал и въпреки страхотната атака на вторите 1000 м не успя да достигне до третото място, което да го прати в битката за медалите. Времето на българина бе повече от 5 секунди по-добро от това на победителя в другия полуфинал Фалко Нолте (Гер). Първи в серията на Божилов стана Мандаугас Грисконис (Лтв) с време 6:56,51 мин.

Същата съдба сполетя Златко Караиванов и Васил Витанов, които завършиха трети в своя репешаж и не успяха да се класират за финал А. Българската лодка остана на 3,89 сек. от победителите Педро Фрага/Нуно Мендес (Пор), които финишираха за 6:33,28 мин, но времето им бе по-добро от това на победителите в другия полуфинал Милош Янковски/Мариус Станжук (Вбр).

"На двете лодки малко не им достигна. Всичките ни състезатели се раздадоха максимално, но все още са в младежка възраст. Нямат достатъчно опит. Треньорите помагаме с каквото можем отстрани, но е друго да си на вода. Георги показа във втората част на гонката, че има психика да се бори. Фокусът ни беше върху световното първенство до 23 години, за да може той да напусне достойно младежките години и да премине при мъжете", каза още Нейкова.

Мъжката ни двойка без рулеви Тери Георгиев/Кристиян Василев също ще гребе във Финал Б. Нашите завършиха последни в репешажа си, на 1:05,11 мин. от победителите Николо Моранти/Лоренцо Карбончини (Ит). Адзурите финишираха с време 6:37,94 мин. пред лодките на Румъния и Беларус.

Скифьорката Теодора Гешева остана 6-а в своя полуфинал, който бе спечелен от световната шампионка Мирка Кнапкова (Чех) с време 7:39,55 мин. и не намери място във финала.

Извън борбата за медалите остана и мъжката ни двойка скул Неделчо Василев/Любомир Господинов. Българите завършиха предпоследни в своя репешаж, изпреварвайки само лодката на Израел. С време 6:32,95 мин. серията бе спечелена от Иван Футрик/Иван ДовУкрайна, а нашите останаха на 12,63 сек. от победителя.

Съботният ден от европейското първенство премина при изключителен зрителски интерес. От сутринта до края на състезанията трибуните на гребния канал в Пловдив бяха пълни.Утре, 18 септември, от 9,30 часа започват "Б" финалите на шампионата, а от 11 часа следват "А" финалите.

Официалното закриване на европейското първенство ще се проведе в 16.00 часа утре на гребния канал в Пловдив. На него ще присъстват министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

Още по темата: общо новини по темата: 18
21.09.2012
20.09.2011
19.09.2011
19.09.2011
18.09.2011
18.09.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво на нашите ...Това беше също така и голям + за град Пловдив
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Ботев с много атакуващ състав, Лудогорец изненада със стартовите 11
Огромно признание за пловдивски съдия, скоро може да измести съгражданина си Кабаков
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Ботев в огромно задръстване на магистрала "Тракия"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: