ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
"Цар Симеон 1898" триумфира с шампионска титла от многоетапния шампионат в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 31.08.2011Коментари (0)767
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" триумфира с шампионска титла на България от републиканското индивидуално първенство на шосе - многоетапно за мъже и юноши старша възраст, което се проведе в Сливен. Големият успех донесе младата надежда Любомир Николов, който спечели златния медал на шампионата при юношите старша възраст. Любчо, който е и национален юношески вицешампион в дисциплината индивидуално бягане по часовник, сега бе неотразим и в общия старт.

В първия състезателен етап - в общия старт на 80 км, Николов с група от 6 състезатели остана на 50 секунди от Петър Димитров от КК "Хемус -1896" /Троян/.

На същия ден, във втората дисциплина - етапно индивидуално бягане по часовник на 13 км, Любомир стопи разликана на 18 секунди от станалия първи в нея Николай Иванов от КК "Бургас". В тази дисциплина състезателите постигнаха висока средна скорост - 45.349 km./h.

На другия ден, в ІІІ състезателен етап - общия старт на 116 km., Любомир Николов демонстрира отлично каране, приолжи брилянтна тактика и финишира заслужено първи с време от 2.53.01, което му бе и напълно достатъчно за първото място в етапа и за цялостната победа и титла в състезането.

Втори след пловдивчанина останаха Александър Тенев от КК "Лястовица" /Кз/ с време 2.54.38 и бургазлията Николай Иванов с 2.55.16.

В надпреварата при мъжете тимът на "Цар Симеон 1898" бе много близо до нов успех - спечелване на медал, но го изпусна в последния момент.

В първия състезателен ден националът Борислав Иванов се представи отлично. Той финишира първи в първия състезателен етап - общия старт на 80 km. Боби изпревари със финален спринт Стефан Христов от КК "Несебър", Евгени Герганов от "Хемус Вивело" и Мартин Грашев от КК "Несебър".

В дисциплината индивидуално бягане по часовник - на 13 км, Иванов се нареди на стратегическото трето място, на 9 секунди след Мартин Грашев и Спас Гюров от КК "Несебър". Състезателите развиха в тази дисциплина средна скорост от 48 km./h.

Така след първия състезателен ден Борето бе втори в генералното класиране, след Мартин Грашев и пред Стефан Христов.

На следващия ден - във втория общ старт по средата на 116-километровото трасе обаче Боби Иванов получи криза и изостана близо 2 минути след лидерите Радостин Йорданов от КК"Несебър", Георги Георгиев от румънския "Туснад", Станислав Заралиев от "Хемус Вивело" и Стефан Христов, Спас Гюров и Мартин Грашев от КК "Несебър". Така Боби завърши на шесто място в крайното генерално класиране, като шампион при мъжете стана бившият му съотборник в "Цар Симеон 1898" Стефан Христов, сега състезател на КК "Несебър".

По различни причини в "царския" тим на многоетапния шампионат в Сливен не участваха новото попълнение - световният шампион по колоездене на писта Радослав Константинов и пистовият национал Дамян Филипов, който в момента е по свой личен ангажимент в чужбина.

Следващият старт на "Цар Симеон 1898" от вътрешния календар ще бъде на 4 септември, когато тимът ще участва в традиционната купа "Буката - Одрински - Чанлиев" в Габрово. Състезанието отново е за мъже, юноши старша възраст и ветерани.

Тези два старта ще бъдат генерална проверка на пловдивските колоездачи преди предстоящата 61-ва Международна колоездачна обиколка на България, в която "царистите" ще участват по традиция със свой представителен тим.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: