ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (23)
"Цар Симеон 1898" триумфира с шампионска титла от многоетапния шампионат в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 30.08.2011Коментари (1)1613
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" триумфира с шампионска титла на България от републиканското индивидуално първенство на шосе - многоетапно за мъже и юноши старша възраст, което се проведе в Сливен. Големият успех донесе младата надежда Любомир Николов, който спечели златния медал на шампионата при юношите старша възраст. Любчо, който е и национален юношески вицешампион в дисциплината индивидуално бягане по часовник, сега бе неотразим и в общия старт.

В първия състезателен етап - в общия старт на 80 км, Николов с група от 6 състезатели остана на 50 секунди от Петър Димитров от КК "Хемус -1896" /Троян/. На същия ден, във втората дисциплина - етапно индивидуално бягане по часовник на 13 км, Любомир стопи разликана на 18 секунди от станалия първи в нея Николай Иванов от КК "Бургас". В тази дисциплина състезателите постигнаха висока средна скорост - 45.349 km./h.

На другия ден, в ІІІ състезателен етап - общия старт на 116 km., Любомир Николов демонстрира отлично каране, приложи брилятна тактика и финишира заслужено първи с време от 2.53.01, което му бе и напълно достатъчно за първото място в етапа и за цялостната победа и титла в състезането.
Втори след пловдивчанина остана Александър Тенев от КК "Лястовица" /Кз/ с време 2.54.38 и бургазлията Николай Иванов с 2.55.16.

В надпреварата при мъжете тимът на "Цар Симеон 1898" бе много близо до нов успех - спечелване на медал, но го изпусна в последния момент.
В първия състезателен ден националът Борислав Иванов се представи отлично. Той финишира първи в първия състезателен етап - общия старт на 80 km. Боби изпревари със финален спринт Стефан Христов от КК "Несебър", Евгени Герганов от "Хемус Вивело" и Мартин Грашев от КК "Несебър".

В дисциплината индивидуално бягане по часовник - на 13 км, Иванов се нареди на стратегическото трето място, на 9 секунди след Мартин Грашев и Спас Гюров от КК "Несебър". Състезателите развиха в тази дисциплина средна скорост от 48 km./h.

Така след първия състезателен ден Борето бе втори в генералното класиране, след Мартин Грашев и пред Стефан Христов.

На следващия ден - във втория общ старт по средата на 116-километровото трасе обаче Боби Иванов получи криза и изостана близо 2 минути след лидерите Радостин Йорданов от КК"Несебър", Георги Георгиев от румънския "Туснад", Станислав Заралиев от "Хемус Вивело" и Стефан Христов, Спас Гюров и Мартин Грашев от КК "Несебър". Така Боби завърши на шесто място в крайното генерално класиране, като шампион при мъжете стана бившият му съотборник в "Цар Симеон 1898" Стефан Христов, сега състезател на КК "Несебър".

По различни причини в "царския" тим на многоетапния шампионат в Сливен не участваха новото попълнение - световният шампион по колоездене на писта Радослав Константинов и пистовият национал Дамян Филипов, който в момента е по свой личен ангажимент в чужбина.

Следващият старт на "Цар Симеон 1898" от вътрешния календар ще бъде на 4 септември, когато тимът ще участва в традиционната купа "Буката - Одрински - Чанлиев" в Габрово. Състезанието отново е за мъже, юноши старша възраст и ветерани.

Тези два старта ще бъдат генерална проверка на пловдивските колоездачи преди предстоящата 61-ва Международна колоездачна обиколка на България, в която "царистите" ще участват по традиция със свой представителен тим.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
отново клуб ЦарСимеон доказа добрата школа и отли4ния треньорски състав на младите надежди на отбора,Браво и още много подобни победи,4естито.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Акрапович е готов да спасява Левски! Агенти го предлагат на Сираков
Тъмнината помогна на Кузманов в Чехия, има шанс за обрат
Двама от големите герои на Ботев се срещат с фенове
Митко Тонев качи снимка от мач с Локо и написа: КрумовАД!
Бивши "канарчета" се събраха в столичното Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: