ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
"Цар Симеон 1898" тръгна с шестима колоездачи за многоетапния шампионат в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 27.08.2011Коментари (0)792
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" тръгна с шестима свои бегачи за републиканското индивидуално първенство на шосе - многоетапно за мъже и юноши старша възраст, което ще се проведе през този уикенд в Сливен.
След контролното състезание, което направи за възпитаници си, главният треньор на "царистите" Петър Павлов определи окончателно и групата за шампионата в града на Сините камъни.

В състава на представителния мъжки отбор попаднаха капитанът и лидер на тима Пламен Димов, както и националите Борислав Иванов, Светослав Недев и Николай Бояджиев и новото попълнения Николай Йолов. Както е известно и петимата състезатели на "Цар Симеон 1898", заедно с Павлин Балински и най-добрия колоездач на 2010 година Владимир Коев-Пиранята, наскоро бяха повикани в националния мъжки отбор на България за участие в едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния- "Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2.Водач и треньор на нашите мъжки национали там бе именно Петър Павлов.

От състава на "Цар Симеон 1898" за състезанието в Сливен отпадна новото попълнение - световният шампион по колоездене на писта Радослав Константинов. 28-годишният бургазлия, който наскоро подписа договор с "царския" клуб и веднага бе картотекиран в Българския колоездачен съюз за настоящия спортно-състезателен сезон, в момента не е в добра спортна форма и сам е помолил треньора Петър Павлов да не го включва в отбора. Константинов се завърна наскоро от САЩ, а на държавното първенство на писта в София спечели 3 шампионски титли и една вицешампионска за "Цар Симеон 1898".

В "царския" тим не е включен и пистовият национал Дамян Филипов, който в момента е по свой личен ангажимент в чужбина.

В състава на пловдивчани при юношите старша възраст попадна единствено юношеският вицешампион на България на "часовник" Любомир Николов.

Републиканското индивидуално първенство на шосе - многоетапно за мъже и юноши стартира включва 3 състезателни етапа - два общи старта, вторият от които бе с 10-километрово височинно изкачване и развръзка на планинското село Гаврилово, както и индивидуалното преследване по часовник.

По правилник за краен победител в държавния индивидуален шампионат - многоетапно, се определя състезателят, който събере най-добро общо време за генералното класиране след 3-те състезателни етапа.

Състезанието в Сливен стартира днес сутринта в 10 часа в града под Сините камъни с общ старт на 80 километра. Следобед, също днес, ще се проведе дисциплината индивидуално бягане по часовник за юноши старша възраст, мъже и ветерани.

Във втория състезателен ден - утре, неделя, надпреварата ще приключи с нов общ старт за всички групи, но на 120 километра. Началото му е в 9,30 часа.

Държавният индивидуален шампионат на шосе - многоетапно в Сливен, е част от календара на Българския колоездачен съюз.

Следващият старт на "Цар Симеон 1898" от вътрешния календар пък ще бъде на 4 септември, когато тимът ще участва в традиционната купа "Буката - Одрински - Чанлиев" в Габрово. Състезанието отново е за мъже, юноши старша възраст и ветерани.

Тези два старта ще бъдат генерална проверка на пловдивските колоездачи преди предстоящата 61-ва Международна колоездачна обиколка на България, в която "царистите" ще участват по традиция със свой представителен тим.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: