ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Боби Иванов – на 14 секунди от победата в последия етап от "Тура на Зеклерланд"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 15.08.2011Коментари (0)740
©
Нищожните 14 секунди не достигнаха на топколоездача на пловдивския "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов да спечели последния 4-ти етап на едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния - "Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2. 21-годишният пловдивчанин, който в тази надпревара караше за националния мъжки отбор на България, финишира 4-ти по 124-километровото трасе на атрактивния критериум в Миеркурея със 17 обиколки по улиците на този румънски град, всяка от които с дължина по 5,7 км. Победител в етапа стана украинецът Анатолий Соснитски от отбора на "Колс", постигнал време от 3:12:23. След него с равни времена, на 0,14 от първия, се наредиха нашият Боби Иванов, сръбският национал Золт Дер, Анатолий Пакхтушов от Украйна и друг българин - Стефан Христов от тима на КК"Несебър". Последните четирима следваха непрекъснато откъсналия се пред тях Соснитски, почти го стигнаха преди финала, а в мощния финален спринт Борислав остана трети.

Несправедливо съдийско решение попречи на Боби Иванов пък да стане трети в крайното генерално класиране при състезателите до 23-годишна възраст. На българина скандално му бяха отнети точки от класирането, заради това че се е подпрял на обслужващата линейка по време на оказване на спешна медицинска помощ. Такава Боби потърси след падане при едно спускане в ІІІ етап, при което той получи хематом на бедрото и се наложи в движение лекарски екип да спира кръвта на охлузната му рана. Така след несправедливо отнетите точки колоездачът на "Цар Симеон 1898" остана 4-ти в генералното подреждане до 23 г.
Преди 2 години Борислав Иванов спечели в "Тура на Зеклерланд" шампионската титла при състезателите до 23-годишна възраст. Тогава той показа висока класа по 490-километровото трасе и победи смятания за фаворит чешки национал Ростислав Кротки от тима на "Славия" (Прага).

Мартин Грашев от КК "Несебър" зае 3-ото място в крайното класиране в Обиколката на Зеклерланд, на 24 секунди от победителя - германецът Флориан Бисингер от тима на "КТМ Арбьо". Грашев спечели ІІІ етап - индивидуалното бягане по часовник от Хармашкерещ до Харгита и това му отреди мястото в тройката.

Пред него освен германецът се нареди и мощият грък Йоанис Тамоуридис от тима на "Тейбълуор".

Съотборниците на Боби Иванов от "Цар Симеон 1898" - Пламен Димов, Светослав Недев, Николай Бояджиев и Николай Йолов, които също караха за държавния ни тим, се представиха добре и финишираха с основната група.

Водач и треньор на нашите мъжки национали в това състезание бе главният треньор на КК "Цар Симеон 1898" Петър Павлов. Той смени временно държавния селекционер Тодор Колев, който има ангажименти с клубния си тим, който кара на Обиколката на Португалия.

Турът в Румъния бе от календара на Международния колоездачен съюз.

Надпреварата носеше точки за световната ранглиста при мъжете, а общият й награден фонд надхвърли 7 000 евро. Победителят Флориан Бисингер прибра в джоба си близо 2 700 евро от наградния фонд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: