ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (8)
Петима колоездачи на "Цар Симеон" тръгнаха с националния отбор на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 10.08.2011Коментари (0)1403
©
Петима състезатели на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" бяха повикани в националния мъжки отбор на България за участие в едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния - "Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2. В състава на държавната селекция попаднаха капитанът на тима Пламен Димов, младежкият национал Борислав Иванов, Светослав Недев, Николай Бояджиев и Николай Йолов. Петорката допълват Павлин Балински и най-добрият колоездач на 2010 година Владимир Коев-Пиранята, и двама състезатели на "Хемус Вивело". Българската група вече е в Румъния и се готви за старта довечера.

Водач и треньор на нашите мъжки национали в това състезание ще бъде главният треньор на КК "Цар Симеон 1898" Петър Павлов. Той сменя временно държавния селекционер Тодор Колев, който има ангажименти с клубния си тим, който кара на Обиколката на Португалия.

Това състезание в Румъния е щастливо за колоездача на "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов. Преди 2 години Боби спечели на него шампионската титла при състезателите до 23-годишна възраст. 21-годишният ас на педалите показа висока класа по близо 490-километровото трасе и победи смятания за фаворит чешки национал Ростислав Кротки от тима на "Славия" (Прага).

Пистовият национал Дамян Филипов от "Цар Симеон 1898" пък тогава се класира на престижното 11-то място. 27-годишният пловдивчанин почти през всичките 4 етапа кара с основната група. Филипов изостана на 3 минути след победителя.

В крайното генерално отборно класиране тимът на "Цар Симеон 1898" тогава зае престижното четвърто място.
"Тура на Зеклерланд" започва довечера с подгряващ пролог, който освен, че ще бъде за повече за загрявка и за атракция на зрителите, също ще бъде валиден и за генералното класиране.

Вторият състезателен етап от велонадпреварата е утре. Той започва с общ старт на 164 километра. Маршрутът е от градчето Миеркурея до Козмени, и обратно до Миеркурея.
Третият състезателен ден е с внушителната дължина на трасето - 194 километра. Маршрутът му минава от Миеркурея през Бучин, Прайд, Корунд и отново до Миеркурия.

Четвъртият състезателен ден включва атрактивен критериум в Миеркурея със 17 обиколки по улиците на този румънски град, всяка от които ще бъде с дължина по 5,7 километра.
Турът е от календара на Международния колоездачен съюз. В него ще бъдат допускани за участие национални отбори, тимове от клас "Континентал", както и клубни състави. Надпреварата носи точки за световната ранглиста при мъжете.

Общият награден фонд на "Тура на Зеклерланд" надхвърля 7 000 евро. Победителят ще прибере в джоба си близо 2 700 евро от наградния







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лош стар на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: