ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (9)
България отива с национален мъжки отбор на силен тур в Румъния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 09.08.2011Коментари (0)703
© Plovdiv24.bg
Национален мъжки отбор на България тръгва днес за участие в едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния - "Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2. Българският колоездачен съюз получи персонална покана за това състезание да изпрати свой представителен тим на "Тура на Зеклерланд" и веднага потвърди участие.

В състава на държавната селекция попаднаха петима бегачи на пловдивския КК "Цар Симеон 1898" - Пламен Димов, Борислав Иванов, Светослав Недев, Николай Бояджиев и Николай Недев, както и Павлин Балински и най-добрият колоездач на 2010 година Владимир Коев-Пиранята. Последните двама са състезатели на "Хемус Вивело".

Главният треньор на КК "Цар Симеон 1898" (Пд) Петър Павлов ще води националния мъжки отбор на България по време на това състезане, заради ангажиментите на държавния селекционер Тодор Попов с клубния му тим, който кара пък на Обиколката на Португалия.

Това състезание в Румъния е щастливо за колоездача на "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов. Преди 2 години Боби спечели на него шампионската титла при състезателите до 23-годишна възраст. 21-годишният ас на педалите показа висока класа по близо 490-километровото трасе и победи смятания за фаворит чешки национал Ростислав Кротки от тима на Славия (Прага).

Владимир Коев пък преди месец и нещо спечели в Румъния друг престижния и традиционно силен тур на шосе - Международната колоездачна обиколка на Сибиу, също от категория 2.2.

Звездата на "Хемус Вивело"/Троян/ и на държавния мъжки тим на България на шосе показа блестяща спортна форма и след отлично свое каране и безупречна тактика заслужено се окичи с лавровия венец на победителя.

"Тура на Зеклерланд" започва утре с подгряващ пролог, който освен, че ще бъде за повече за загрявка и за атракция на зрителите, също ще бъде валиден и за генералното класиране.

Вторият състезателен етап от велонадпреварата е на 11 август. Той започва с общ старт на 164 километра. Маршрутът е от градчето Миеркурея до Козмени, и обратно до Миеркурея.

Третият състезателен ден е с внушителната дължина на трасето - 194 километра. Маршрутът му минава от Миеркурея през Бучин, Прайд, Корунд и отново до Миеркурия.

Четвъртият състезателен ден включва атрактивен критериум в Миеркурея със 17 обиколки по улиците на този румънски град, всяка от които ще бъде с дължина по 5,7 километра.
Турът е от календара на Международния колоездачен съюз. В него ще бъдат допускани за участие национални отбори, тимове от клас "Континентал", както и клубни състави. Надпреварата носи точки за световната ранглиста при мъжете.

Общият награден фонд на "Тура на Зеклерланд" надхвърля 7 000 евро. Победителят ще прибере в джоба си близо 2 700 евро от наградния фонд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица на Величко Величков бие с 6:2
Треньорска битка! Левски и Крумовград се надцакват за бивш наставник на Ботев
Пловдивчанин се ядоса след Вечното дерби, започва титуляр на "Колежа"?
Академик Пловдив спечели бронз от държавното първенство до 19 г.
Ботев пусна още билети за мача с ЦСКА-София, бройките са ограничени
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: