ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (8)
Вижте испанският проект за реновирането на стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:21 / 25.07.2011Коментари (195)20446
© Plovdiv24.bg
Арена "Олимпийски съкровища" - Пловдив
Зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков присъства на презентацията на проектите за реновиране на три български стадиона, сред които и стадион, "Пловдив" тази вечер в София. Разработените проекти на испански експерти от архитектурно бюро "ГРАС" представляват нова концепция за развитие както на спортните дейности на стадионите, така и на търговски обекти около тях, които ще се функционират 365 дни в годината. Според проекта на частните инвест
©
итори, ако спортното съоръжение в Пловдив бъде ремонтирано, то ще носи името Арена "Олимпийски съкровища".

Утре, 26.07.2011 г.(вторник), в 11.00 часа в Новотел Пловдив, в присъствието на зам.-кмета Титюков и футболната легенда Христо Стоичков, ще бъде обстойно представен проектът на инвеститорите за стадион "Пловдив".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
абе е***е се всички които не са сагласни с това стадиона да се направи в Пловдив да не би да завиждате аааа??? ТАПАЦИ!!!
-3
 
 
пак това "национален"..никой никъде не казва, че стадион Пловдив ще е национален..това само пловдивчани си го мечтаете...и поне 50 000 места..даже мен ако питаш 80 000 ще са ви малко...чета ви коментарите и ви се чудя..щяло да има посещаемост..на кои мачове точно ще има посещаемост??? на трите мача годишно които може да се случат на тоя стадион... и както се натискате да ходите, като се построи новия хубав скъп комплекс и като ви обявят билети от по 10, 15 и 20 лв за различните сектори за мач на националите и къде отива посещаемостта??? един от коментарите беше че било пълно със стари пловдивчани любители на спорта, дето искали да ходят по спортни прояви..искат ама нямат пари... всеки голям и хубав нов стадион трябва да се избива..и се избива с цените на билетите.... а за да е национален освен стадион трябва и инфраструктура...летище пловдив е с две линии на кръст, а в града има един единствен 4 звезден хотел и нито един петзвезден...коя смислена силна футболна страна ще се съгласи да си играе мача с БГ тук, като няма условия за делегацията ???
-2
 
 
Вече ви писах, че докато не се разбере директно на самата презентация, докато човек не види и не чуе с очите си, всичко е "пунта Мара". Каква е истината? Това даже не е идеен проект, а само визия за идеен проект, демонстрация на това какво могат тези испанци. Те са готови да инвестират от 150 до 200 милиона лева, като общинският дял в инвестицията може да варира от 5% до 30% - колкото може или колкото пожелае общината. Капацитетът на стадиона - цифрата 25 000 е само сондаж на мнението ни, според главния проектант спокойно може да се говори и за капацитет от 40 000 до 44 000 седящи места. Предвидени са 3 200 паркоместа за автомобилите, 21 тенисни корта, отделен лекоатлетически стадион за 8-9 000 места, плувен комплекс, МОЛ и т.н. Такава е визията им само за проба на общественото мнение. Даже няма никаква процедура отворена от страна на общината. Тази визия е като отворен за всякакви изменения проект. Предстои общината да организира обществено обсъждане и всички пожелания ще бъдат сумирани, обобщени, за да може в крайна сметка общината да състави техническо задание, за да възложи разработването на идеен проект! Още нямаме и идеен проект както виждате. Спрете да се упражнявате в безсмислици! Относно гаранциите, ако бутнат стадиона, испанците дават банкова гаранция от 200 милиона евро, че ще го построят за 2 и половина години. Това е. Просто и ясно.
-2
 
 
Ще видим като ( дано ) направят поне 25,000 стадион, колко ще го напълните ...
+2
 
 
По 25 000 трябва да бъдат само стадионите на Ботев и Локо.Какво остава за стадион Пловдив!?Събираме капацитетите на двата стадиона-това прави 50 000 за стадион Пловдив!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
1. Пловдив е бил и ще бъде уникален спортен 'производител' в Европа ! Повече шампиони никой град с такъв мащаб няма да има ! 2. Нека инвестират и печелят - да са живи и здрави ! Стадион "Пловдив" обаче е на ПЛОВДИВЧАНИ - какво е това име? Арена Олимписки Съкровища - като Меню от китайски ресторант.....?! 3. Ако не могат да го изградят за поне 50000 зрители той се превръща в квартален, а не национален стадион !
0
 
 
С Даксон нещата вече са уредени. Да се готви Мартин Камбуров!
+6
 
 
Никой нормален човек няма да се съгласи на тоя капацитет от 25 000 места! Това е подигравка с всички пловдивчани!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: