ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (29)
ПУ "Паисий Хилендарски": Дипломата на Стефка Костадинова е законна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 05.07.2011Коментари (1)3481
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Кирил Налджиев
tetulka
Петко Петков
gargamelche
ГеоргиС
spartaka
Фани
vasel1
Пенка Христова
jonykanara
eli_ana
proxima
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Няма прокурорска проверка в университета, нито фалшиви схеми за обучение на студенти

Категорично не отговаря на истината тиражираната информация в Агенция "Блиц" и сайтове като: Razkritia.com и Skandalno.net, че Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" издава фалшиви дипломи. Откровенна лъжа е и това, че ръководството на висшето училище е разследвано от прокуратурата заради подобни схеми за 10 години назад.

Провокации без доказателства са и твърденията, че олимпийската шампионка Стефка Костадинова е получила фалшива диплома за висше образование от Пловдивския университет.

Спешната проверка на висшето училище на студентския статус на Костадинова показва, че на 12 септември 1996 г. тя е подала молба за прехвърляне от Националната спортна академия "Васил Левски" в ПУ "Паисий Хилендарски". Към нея е приложена Академична справка от НСА за завършени два семестъра - една учебна година или І курс.

Право на прехвърляне от един университет в друг имат всички студенти, които се обучават в акредитирани специалности на висшите училища в България и това не е единична практика.

Стефка Костадинова се е обучавала в ПУ "Паисий Хилендарски" по индивидуален план, което не изисква задължително присъствие на лекции с редовни или задочни студенти. Обучението по индивидуална програма също е право на всеки студент и не е прецедент.

Висшето си образование Костадинова завършва през 2001 г., за което има издадена напълно законна и легитимна диплома за бакалавър по "Физическо възпитание" със съответните реквизити. Доказателство за това са и наличните официални протоколи от всички положени изпити от нея по отделните дисциплини в Педагогическия факултет на университета. Никъде в тях не е отразено, че известната спортистка и Председател на БОК е нарушавала Правилника на висшето училище или пък се е ползвала с някакви привилегии по време на обучението си.


Ръководството на ПУ "Паисий Хилендарски" изразява искреното си възмущение от опитите на някои медии да очернят както добрите академични практики, така и една личност като Стефка Костадинова, която прослави България с постиженията си в спорта на олимпийска висота.

Нелепо е една и съща лъжа да се тиражира два пъти поред, като се сменят само така наречените "политически покровители" на известната спортистка. В публикацията на Агенция "Блиц" от 9 септември 2009 г. това е съгражданинът на олимпийската шампионка - президентът Петър Стоянов, сега - един от преподавателите в университета.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гнусни жълти медии. В стремежа си да търсят сензационното не се спират да мърсят и клеветят безогледно имената на изтъкнатите малцина останали в България българи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кметът привика фенове на Ботев след плаката за "Колежа"
АЕК, Легия и Астана дебнат Ботев в Лигата на конференциите
Турнир в Избегли помага на две деца, нуждаещи се от средства за лечение
Изненадваща раздяла! Вили Вуцов напусна отбора си
Бой на юношески мач! Пловдивски отбор отнесе брутално наказание, треньорът със забрана за 5 мача
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: