ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (9)
"Цар Симеон 1898" участва с тримата национали на държавното лично първенство на шосе в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 23.06.2011Коментари (0)701
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще участва с тримата свои национали на републиканското лично първенство на шосе за мъже, който стартира в Сливен утре. Това са капитанът и лидер на отбора Пламен Димов и неговите съотборници Борислав Иванов и Светослав Недев, които бяха титуляри и в държавния представителен мъжки тим на България по време на последните два силни старта на нашите национали в чужбина - на Международните колоездачни обиколки на Румъния и на Сърбия, които завършиха наскоро.

В титулярния състав на "царския" отбор ще бъде и привлеченият за новия спортно-състезателен сезон бивш състезател на ЦСКА - Николай Йолов, който вече дебютира за пловдивчани в няколко поредни старта у нас и в чужбина.
Държавният индивидуален шампионат при мъжете в Сливен е един от най-важните стартове от календара на Българския колоездачен съюз за настоящия спортно-състезателен сезон по колоездене. Той ще събере от утре до неделя в града под Сините камъни почти всички най-добрите наши колоездачи от всички колоездачни центрове в България.

Надпреварата при мъжете включва две дисциплини. Първата е индивидуално бягане по часовник на 40 километра и ще се проведе в петък. В събота е почивен ден, а в неделя е общият старт на 150 километра. Всяка една от двете дисциплини ще си има отделно крайно класиране.

Маршрутът в общия старт при мъжете е много атрактивен. Той се състои от четири пълни обиколки по трасето от село Мечкарево до град Сливен - покрай ТЕЦ "Сливен" - село Гавраилово, с изкачване, и финал след спускането - в Сливен.

Паралелно с мъжете в Сливен ще се проведе и държавното лично първенство и при юношите, старша възраст. В този старт пък "Цар Симеон 1898" ще разчита само на един свой представител - Любомир Николов. С решение на главния треньор на пловдивския клуб Петър Павлов, Асен Христев, Цветелин Кюркчиев и Васил Трънен отпаднаха от състава, поради незадоволителна спортна форма.

Състезанието при юношите включва също две дисциплини, както при мъжете.

Първата е индивидуално бягане по часовник на 20 километра и ще се проведе също в петък. В събота пък е общият старт на 120 километра. Всяка една от двете дисциплини също ще си има отделно крайно класиране.

Маршрутът на общия старт на шосе при юношите старша възраст и мъже е съставен от три пълни обиколки - от село Мечкарево до Сливен, - покрай ТЕЦ "Сливен" към село Гавраилово, височинно изкачване там и финал на баира.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Юноша на Ботев с нов гол за Несебър при трудно гостуване
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Капитанът на Спартак с хеттрик срещу Марково
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: