ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (8)
Цар Симеон 1898 отказа и колообиколката на Албания, заради националния тим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 06.06.2011Коментари (0)598
©
След Тура на Сърбия, Цар Симеон 1898" отказа участие и в Международната колоездачна обиколка на Албания. Причината за отказа е включването на трима от водещите колоездачи на пловдивския велоклуб в националния мъжки отбор на България на шосе за двата силни старта - Международните колоездачни обиколки на Румъния, която вече започна, и на Сърбия.

Както е известно в представителния ни държавен тим бяха повикани капитанът и лидер на "царския" клуб Пламен Димов, и младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев. Тримата попаднаха в списъка на националния селекционер Тодор Колев за двата престижни тура на Балканите, които са през месец юни.

Димов, Боби Иванов и Недев ще защитават националното трико, заедно с трима представители на КК "Несебър" - бившият юноша и бивш състезател на "Цар Симеон 1898" - Петър Бояджиев, Стефан Христов и Мартин Грашев.
При така създалата се ситуация ръководството на "Цар Симеон 1898" реши да не изпраща свой представителен тим на тура на Албания, за който клубът имаше персонална покана. В пловдивския клуб прецениха, че при липсата на водещите им бегачи, няма да може да изпратят боеспособен и конкурентоспособен тим, който да се представи на ниво.

"За нас е по-престижно наши трима представители да участват за държавния тим на България в Обиколките на Румъния и на Сърбия. На практика пак ще участване в тези два силни тура, макар и от името на националния отбор, не от клубния ни тим. Не може да пращаме необигран и неопитен отбор в Албания, с наши резервни състезатели колкото да се каже, че сме участвали там. При липсата на националите Пламен Димов, Боби Иванов и Светльо Недев трудно можем да разчитаме на добри класирания само с младите наши колоездачи, които нямат богат международен опит", коментира изпълнителният директор на "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Международната колоездачна обиколка на Албания вече стартира. Тя е в 5 състезателни дни и събира по традиция елитни колоездачи от цяла Европа. В нея участват топбегачи от Словения, Хърватска, Италия, Белгия, Германия, Унгария и Австрия. Има доста приличен награден фонд за всеки отделен етап.

Стартът на надпреварата бе от албанската столица Тирана. В два от 5-те й специални етапа има тежки планински изкачвания от по 8-10 километра, с премии за катерачи.
В 4 етапа пък са предвидени премии за активност.

Тазгодишният тур на Албания отново е включен в календара на Международния колоездачен съюз - U.C.I., като и този сезон той е от високата категория 2.2.

Включен е и във веригата "Юръп Тур" и ще носи точки за рейтинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа - U.С.I.

Победител миналата година в тура на Албания стана италианецът Даниеле Калегарин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: