ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Викат по трима колоездачи на "Цар Симеон" и "Несебър" в националния отбор на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 04.06.2011Коментари (0)1273
©
По трима колоездачи на ПКД "Цар Симеон 1898" и на КК "Несебър" бяха включени в националния мъжки отбор на България на шосе за предстоящите два силни старта - Международните колоездачни обиколки на Румъния и на Сърбия. Повиквателни за представителния ни държавен тим получиха капитанът и лидер на "царския" клуб Пламен Димов, както и младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев. От тима на "Несебър" пък са привозани бившият юноша и бивш състезател на "Цар Симеон 1898" Петър Бояджиев, Стефан Христов и Мартин Грашев.

Шестимата попаднаха в списъка на националния селекционер Тодор Колев за двата престижни тура на Балканите, които ще се проведат през месец юни. Димов, Боби Иванов и Недев, заедно с Петър Бояджиев ще защитават
националното трико на Обиколката на Румъния, която стартира на 4 юни. Същите четирима плюс Христов и Грашев пък ще сформират националния ни мъжки отбор за Международната колоездачна обиколка на Сърбия, където изискванията са отборите да бъдат съставени от шестима състезатели.

Международната колоездачна обиколка на Румъния се провежда тази година за 48-ми пореден път. Състезанието е от високия коефициент 2.2 и е включено в календара на Международния колоездачен съюз.

Форматът на надпреварата ще бъде пролог и 7 специални етапа с обща дължина на трасето около 1200 км. Тя ще се проведе от 4 до 11 юни . Прологът включва индивидуално бягане по часовник по улиците на Дева, на дистанция 3 km. Победител миналата година в този пролог стана Анджело Чиконе, трикратен шампион на Италия на писта и участник в две олимпиади.

Първият етап на Международната колоездачна обиколка на Румъния е с дължина 118 km стартира при надморска височина 225 m от Алба Юлия до Търгу Муреш (316 m).

Вторият етап пък е най-тежкият в целия тур на Румъния. Той е с дължина на трасето 174,8 km, с три планински изкачвания (2 от клас "C" и едно от клас "A").

Стартът на етапа е от Търгу Муреш, а финалът - във Ватра Дорнеи (795 m). Третият етап е Варта Дорней - Суцеава 142 км, а последният етап от надпреварата Слобозия - Констанца, който пък е с дължина на трасето 154 км.
Краен победител в Обиколката на Румъния миналата година стана българинът Владимир Коев, който спечели убедително втория етап - най-тежкият, и запази преднината си до края на състезанието в морската столица на Румъния - Констанца. Втори остана Бруно Рици (Италия), а трети - Йоанис Таморидис (Гърция).

Нашият тим "Хемус 1896 - Вивело" пък стана първи в крайното отборно класиране.

В Обиколка на Румъния участваха 15 отбора от Италия, Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Турция, България и др.

В крайното отборно класиране отборът на "Хемус 1896 - Вивело" - Троян зае 1-во място с време 87.49.11 часа, втори на 1.46 мин. е професионалният отбор на "Туснад" Румъния, а трети и четвърти са "Таблевере" - Гърция и "Фриули" -
Италия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: