ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (9)
"Цар Симеон" отказа участие в Обиколката на Сърбия, заради националния отбор на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:09 / 03.06.2011Коментари (0)1435
©
"Цар Симеон 1898" отказа участие в Международната колоездачна обиколка на Сърбия. Причината за отказа е включването на трима от водещите колоездачи на пловдивския велоклуб в националния мъжки отбор на България на шосе за предстоящите два силни старта - Международните колоездачни обиколки на Румъния и на Сърбия. Както е известно в представителния ни държавен тим бяха повикани капитанът и лидер на "царския" клуб Пламен Димов, както и младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев. Тримата попаднаха в списъка на националния селекционер Тодор Колев за двата престижни тура на Балканите, които ще се проведат през месец юни.

Димов, Боби Иванов и Недев ще защитават националното трико, заедно с трима представители на КК "Несебър" - бившият юноша и бивш състезател на "Цар Симеон 1898" - Петър Бояджиев, Стефан Христов и Мартин Грашев.
При така създалата се ситуация ръководството на "Цар Симеон 1898" реши да не изпраща свой представителен тим на тура на Сърбия. В пловдивския клуб прецениха, че при липсата на водещите им бегачи, няма да може да изпратят в запасната ни съседка боеспособен и конкурентоспособен тим, който да се представи на ниво.

"За нас е важно да държим на своя авторитет, който сме изградили години наред. Не може да пращаме необигран, нехомогенен и неопитен отбор, колкото да се каже, че сме участвали там и че имаме наш тим в Сърбия. При липсата на националите Пламен Димов, Боби Иванов и Светльо Недев трудно можем да разчитаме на добри класирания само с младите наши колоездачи, които нямат богат международен опит", коментира изпълнителният директор на "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Международната колоездачна обиколка на Сърбия ще се проведе в средата на юни. Тя е от високия коефициент 2.2 и е най-голямото състезание в западната си съседка. Ползва се с реномето на най-силния тур на Балканите и едно от най-престижните състезания в Европа.

Обиколката на Сърбия е в 7 състезателни дни и събира по традиция много елитни колоездачи от цяла Европа. Турът носи точки за световната ранглиста при мъжете и в него участват топбегачи от Словения, Хърватска, Белгия, Германия, Унгария и Австрия. Той има доста приличен награден фонд и е включен в спортния календар на Международния колоездачен съюз - U.C.I.

Стартът на надпреварата е от сръбската столица Белград, а първият й етап е 133.5 км до Лозница. Турът започва с общ старт, а в 3 от 7-те специални етапа има тежки планински изкачвания по 15 километра, с премии за катерачи и за активност. Финалът му и тази година ще бъде в сръбската столица Белград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пловдивчанин се ядоса след Вечното дерби, започва титуляр на "Колежа"?
Академик Пловдив спечели бронз от държавното първенство до 19 г.
Ботев пусна още билети за мача с ЦСКА-София, бройките са ограничени
Юноша на Ботев с нов гол за Несебър при трудно гостуване
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: