ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (28)
Малшанс преследва наши колоездачи на тура "Класик Белград-Чачак"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:04 / 18.05.2011Коментари (0)778
©
Голям малшанс преследваше двама от водещите състезатели на пловдивския клуб "Цар Симеон 1898" по време на силния международен колоездачен тур на шосе "Класик Белград-Чачак". Капитанът и лидер на "царския тим" Пламен Димов не завърши състезанието, а младежкият национал Борислав Иванов изпусна премия за активност, поради друг проблем. Светослав Недев и новото попълнения от лятото Николай Йолов пък са назад в класирането с времена, далеч след първите.

Турът "Класик Белград-Чачак" събра в сръбската столица близо 150 елитни колоездачи от Сърбия, Хърватска, Словения, Гърция, Австрия и Унгария.

Маршрутът включваше 2 специални етапа, като в първия състезателен ден колоната измина 180 километра с няколко планински изкачвания. В тях бяха предвидени премии за активност и за катерачи.

Вторият етап бе с общ старт на 150 километра, също с няколко премии за катерачи и за активност.

В първия състезателен ден, по средата на трасето, Пламен Димов се бе откъснал в челото с група от 7 състезатели, с явното намеререние да атакува една от предстоящи двете премии - за активност и за катерачи. Пацо обаче получи дефект в скоростите на велосипеда, който не можеше да бъде отстранен веднага. Така се наложи 26-годишният пловдивчанин да спре състезанието и да се качи в техническия автомобил.

Във втория състезателен ден, при преполовено трасе, около местността Кръжелац, пък младежкият национал Борислав Иванов атакува в челото и избяга от основната група с още четирима бегачи. Петорката караше сама повече от 15 колиметра, когато при един остър завой Боби Иванов закачи каплата на колелото си с тази на хърватски състезател и последва лошо падане на двамата. Българинът и хърватинът се отърваха само с охлузвания по бедрото и кръста, но пък в създалата се суматоха, другите трима колоездачи се откъснаха чувствително и не можаха повече да бъдат застигнати. Така Иванов изпусна от премиите за активност, на която се надяваше. Освен това изпусна и място в челото, като финишира с основната група, която впоследтвие ги настигна.

"Класик Белград-Чачак" бе както за индивидуално, така и за отборно класиране. Участващите отбори бяха съставени минимум от 4 бегачи.

Това състезание по принцип е успешно за "Цар Симеон 1898". Миналата година пловдивският велотим спечели убедително първото място генералното класиране - отборно, от двата класик тура - "Класик Белград-Чачак" и "Наградата на Кралево" в конкуренцията на елитни отбори от Словения, Чехия, Хърватска, Сърбия, Унгария и Австрия. Тогава тези две надпревари имаха общо генерално класиране.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: