ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Вторият турнир от веригата фючърси Zagorka Tennis Cup започва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:44 / 03.05.2011Коментари (0)1604
©
Най-изявените български тенисисти ще се включат във втория турнир от веригата фючърси за мъже Zagorka Tennis Cup 2011 в ТК "Локомотив" в Пловдив. Събитието започва на 7 май с квалификации и ще продължи от 9 до 15 май с основна схема сингълс и двойки. Форматът на състезанието предвижда квалификации на схема за 64 състезатели, 32 състезатели основна схема сингълс, 16 състезатели основна схема двойки.

Турнирът в Пловдив е втори от тазгодишното издание на веригата фючърси Zagorka Tennis Cup, което включва още два международни турнира във Варна и София. След миналогодишния Про-Ам турнир, посветен на 15 годишния юбилей на инициативата, тази година Загорка се фокусира в подкрепата на българския тенис на високо професионално ниво. В състезанията ще участват тенисисти от различни страни с позиции в ранглистата на ATP, а принципът на участие в основната схема включва 20 състезатели с най-предно класиране в ранглистата, 8 финалисти от квалификациите и 4 състезатели с "уайлд кард". И трите турнира са с награден фонд от по 10 000 щатски долара съгласно разпоредбите на ITF. От българска страна участие в турнирите са потвърдили най-добрите тенисисти: Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Иво Трайков, Димитър Кузманов, Петър Трендафилов, Серафим Грозев, Александър Лазов и други.

И тази година, както досега, спортното събитие се провежда с подкрепата на Община Пловдив. На пресконференцията за началото на турнира Георги Титюков, заместник-кмет "Децата, младежта и спорта", приветства организаторите и пожела успех на всички участници. "Община Пловдив активно подкрепя спорта и в частност тениса. Използвам случая да благодаря на Загорка, че за поредна година са в Пловдив, надявам се и през следващата да сме град-домакин на турнира", заяви още той.

Организаторите от Загорка очакват оспорвани двубои на високо професионално ниво. Тридневните квалификации за основна схема ще определят 8-на финалисти, които ще продължат участието си в основната фаза на турнира.

Двубоите ще се играят на пряка елиминация в 2/3 тайбрек сета. В понеделник започва надпреварата по двойки в основна схема, а паралелно от вторник стартира и основната схема сингълс. Финалите на двойки и сингълс са съответно в петък и неделя. Победителят получава $ 1300 и 17 ATP точки, завършилият на второ място - $ 900 и 9 ATP точки, а класиралият се на трето място - $ 480 и 5 ATP точки. Останалият награден фонд се разпределя между другите призови класирания.

Предстоящият турнир ще бъде закрит с церемонии по награждаване в петък (13.05.) за двойките и неделя (15.05.) за сингълс. В тях ще се включат и високопоставени представители на Община Пловдив. Мачовете на ТК "Локомотив" са с начален час 10.00 ч. а финалът в неделя е от 11:00 ч. Серията фючърс турнири за мъже от веригата на Загорка се състои от състезанията във Варна (до 8 май), Пловдив (7-15 май) и София (14-22 май).







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Ангел Кодинов с шесто място във финал от олимпийските квалификации в Сегед
Нов кошмар за "жълто-черните" юноши! Локомотив нанесе тежка загуба на Ботев при 16-годишните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: