ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
"Цар Симеон 1898" пуска четирима бегачи в Черна гора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:44 / 29.04.2011Коментари (0)798
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще участва с четирима свои колоездачи на традиционно силния международен тур на шосе "Пътят на крал Никола" в Черна гора, за който има персонална покана. Надпреварата стартира днес и ще продължи до 2 май.

Титулярният състав на "царския тим" ще бъде същият, както на международния пробег "Баня Лука-Белград Класик", миналата седмица. Капитан и лидер на отбора е Пламен Димов, а останалите трима негови съотборници, които ще въртят педали в Черна гора, са националът Борислав Иванов, Светослав Недев и дебютантът Николай Йолов. Последният почти се възстанови от тежкото падане в Баня Лака и вече е на линия.

Турът "Пътят на крал Никола" е четиридневен и е включен в календара на Международния колоездачен съюз. Тази година той отново ще бъде от високата категория 2.2. Включен е във веригата "Юръп Тур" и ще носи точки за рейтинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа - U.С.I.

Ръководството на пловдивския велоклуб реши да приеме това участие в престижната проява в Черна гора, защото спортно-състезателният сезон в България вече започна, а стартовете при мъжете не са чак толкова много.
"Този старт в Черна гора ще бъде на много високо ниво, с участието на силни все бегачи. Ние търсим повече стартове в началото на новия спортно-състезателен сезон и затова приехме поканата от черногорската федерация за това участие", обясни Павлов.

Състезанието в Черна гора се провежда за 17-ти пореден път и ще събере над 150 елитни бегачи от почти цяла Европа. В него ще бъдат допускани за участие национални отбори, тимове от клас Континентал, както и клубни състави.

Според регламента отборите трябва да бъдат съставени минимум от по 4 състезатели. Стартът е в Цетинье, а финалът в черногорската столица Подгорица. Етапите н надпреварата ще бъдат четири.

В миналогодишното издание на международния тур "Пътят на крал Никола" победител стана хърватинът Радослав Рогина от тима на Лоборика, изпреварил руснака Сергей Колесников.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Хегемон и при подрастващите! Няма кой да бие в България отбора на Марица!
ФК Асеновец: Наши отбори вкараха общо 40 гола през изминалата седмица
Именик свири на Гергьовден на "Колежа"
Кузманов поведе с 4:1 срещу неудобен за него бразилец, но отново допусна обрат
Юноша на Спартак се върна в училище и разказа за съчетаването на футбола с майстор на мебели
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: