ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (22)
Двама българи триумфират на ултрамаратони в Ню Йорк
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 29.04.2011Коментари (0)1149
©
Двама българи - Андрей Стефанов и Цветан Цеков - Шопан, станаха герои в ултрамаратони в Ню Йорк. Андрей Стефанов късно снощи финишира втори на 10-дневния пробег "Себенадминаване" на 1 000 км /622 мили/, а Шопан се класира шести в 6-дневната надпревара на 640 км /400 мили/, само година след тежко счупване на крака!

На 18 април Андрей Стефанов, 23-годишният студент по фармация в Пловдив, се включи в своя първи голям маратон в живота си с 22-ма състезатели от целия свят. За 10 дни той пробяга точно 654 мили, с цели 52 км повече от необходимите 1 000 за успешен финал. Невероятният резултат на Андрей шокира останалите участници в ултрамаратона, организиран от "Шри Чинмой Маратон тийм", тъй като той никога не се е занимавал професионално със спорт. Подготовката си за това върхово физическо и психическо натоварване Андрей започна само преди 3 месеца, на 10 февруари, когато на Гребната база в Пловдив за 10 дни пробяга общо 600 км. Студентът е първият състезател, когото заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов подготви по уникална собствена нова методика. Тя се основава на 5 елемента: медитация и релаксация, специални дихателни и йога упражнения, процедури с немски апарат за матрично-ритъмна терапия /Ма Ри Те/ за възстановяване, пиене през цялото време на швейцарския палмов сироп "Мадал Бал" за прочистване на организма от отровите и даване на енергия. Програмата е експериментирана над 35 години от Иван Гарабитов, като последните 10 години той я издига на ново, духовно ниво чрез методите на духовния учител Шри Чинмой, който два пъти седмично е водел медитация в ООН, лекоатлетът на 20-ти век Карл Луис и човекът с най-много рекорди в книгата на Гинес - Ашрита Фърман.

"Андрей подобри собствените си постижения драстично буквално за дни. В Пловдив той бягаше по 60 км на ден, а в Ню Йорк стигна 125 км на ден - двойно повече", коментираше феноменалните резултати на възпитаника си треньорът, докато проследяваше състезанието по Интернет. "Днес, 30 април, Андрей лети от САЩ за Франция, където започва 6-месечна специализация по хомеопатия", обясни още Гарабитов. "Ще го накарам да дойде поне за седмица в България - в център "Гарабитов" в Пловдив, или в София, за да го възстановим." Треньорът припомни, че следващата цел на студента е участие в маратона на 5 000 км.

Андрей надали ще пропусне да възвърне физическите и психическите си сили по уникалната методика на Иван Гарабитов, след като именно чрез нея 30-годишният Цветан Цеков - Шопан след жестока травма успя да се върне сред най-добрите в света ултрамаратонци. Единственият българин участвал и завършил 2 пъти най-дългото състезание в света - 3100 мили /5 000 км/ миналата година си счупи крак и се наложи лекарите да съединят костта с пирон. Куцайки Шопан отива в "Здравна и духовна академия Гарабитов" в София и само след 2-3 процедури с апарата за матрично-ритъмна терапия започва да ходи нормално. А няколко месеца по-късно пробяга 640 км за 6 дни.

"Ние изобщо не можем да си представим какви възможности има човешкото тяло", казва Иван Гарабитов. Треньорът вече подготвя следващата си спортна изненада - сестрата на Андрей Стефанов - Станимира. Момичето за първи път в живота си бяга 42 км на Гребната база в Пловдив преди месец.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Атанас Чернев: Ботев е като семейство за мен! Нашите фенове са най-добрите в България
"Червените" фенове изкупиха гостуващия сектор, спират на "Лаута"
Фенове на Ботев атакуваха хотела на ЦСКА-София
Керкез празнува днес, от Ботев му пожелаха финал за Купата
Официално от "Колежа": 100% разпродаден стадион! Мощно за Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: