ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Титюков: Горди сме, че Пловдив е домакин на турнира за Купата на българската федерация по баскетбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 17.04.2011Коментари (0)1691
© Plovdiv24.bg
Зам.-кметът по младежка политика и спорт на Община Пловдив Георги Титюков официално даде старт на финалния турнир за купата на "Българската федерация по баскетбол" за мъже, който се провежда вчера и днес в зала "Академик". Нека най-добрият победи в това съревнование, пожела на участниците зам.-кметът. Той допълни, че е горд, че най-сетне градът под тепетата е домакин на подобен турнир. "Насладете се на престоя си и усетете магията на един от най-древните градове у нас", допълни Титюков. 

В двудневното финално съревнование мерят сили отборите на "Академик" Пловдив, Берое - Стара Загора, "Дунав 2007" - Русе и "Видабаскет" - Видин. Срещите, които се проведоха на 16.04 завършиха с успех за отборите на "Дунав 2007" Русе и "Академик" Пловдив. Днес ще се състоят финалът за 3-то място и финалът за Купата на "Българската федерация по баскетбол". Тогава ще стане ясно кой ще заеме челните три места и кой ще се класира на четвърто място в турнира.
"Години наред Пловдив не е бил домакин на подобно съревнование и сме изключително благодарни на Община Пловдив в лицето на зам.-кмета Георги Титюков за финансовата инжекция от 8 хил. лв, чрез която финалния турнир за купата на България, стана възможен и в нашия град." Това обяви президентът на Студентски спортен клуб "Академик" Васил Врачев. Той допълни, че само за година състезателите на отбора са постигнали големи успехи, защото от 20 изиграни срещи за сезона са постигнали 15 успеха и едва 5 загуби. С този резултат се нареждаме на 3-то място в "А" група мъже и вече сме бронзови медалисти, допълни Врачев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: