ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (26)
Марица подаде контестация срещу скандалното съдийство с ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 22.03.2011Коментари (3)1459
© Plovdiv24.bg
Спортно-техническото ръководство на Марица подаде официална контестация в Българската федерация по волейбол срещу скандалното съдийство в първия финален плейоф за шампионската титла срещу ЦСКА. Според пловдивчани със своите неадекватни отсъждания реферите са повлияли на крайния резултат на мача и са помогнали на армейките да спечелят победата в двубоя в София.

Първи съдия на срещата в зала "Васил Симов" бе Стоян Барев от София, а втори - Симеон Иванов от Дупница. С това БФ-волейбол отново "спази" порочната си практика и традиция да слага в най-важните мачове на Марица столични съдии.

Старши треньорът на Марица Иван Петков бе силно разочарован след загубата на неговия тим в първия финален двубой за шампионската титла с ЦСКА. Той заяви, че причината за загубата не е само играта на тима му, а и някои скандални отсъждания на първия съдия на мача Стоян Барев. Точно заради реферските брадви пловдивският тим е решил да подаде контестация, в знак на протест срещу работата на рефера.

"Получи се един мач, който не бе така красив откъм ниво на волейбола, но наистина имаше заряд и беше емоционално за публиката. - к


Марица срещу ЦСКА
оментира Иван Петков.

- И двете страни направиха много грешки, може би породени от напрежението.

Загубихме не само заради нашата игра, но и заради играта на ЦСКА и заради отсъжданията на съдиите. Особено във втория и четвъртия гейм имаше обръщане на решения, спорни топки, при 22:19 не-отсъждане на абсолютен блокаут за нас, накъсване на играта в момент, в който ЦСКА са в едно положение, от което трудно можеха да излязат и имаше суматоха в техния отбор. Не може така! Много е грозно, ако кажа, че е целенасочено, но вече започнах да си мисля, че нещата опират точно до там, защото това се повтаря вече трети финал поред. Не искам да оправдавам играта на нашия отбор. Не искам да се оправдавам с каквото и да било, но фактът си е факт. Ако тези отсъждания бяха направени правилно, вече резултатът щеше да бъде съвсем различен.

Още по време на мача капитанът на нашия отбор на два пъти заяви на съдията, че ще подадем контестация. Беше записано и в протокола. Не може повече така да продължава и всичко да е в наш ущърб. Не че нещо ще се върне, но не можем повече да си затваряме очите и да си омаловажаваме труда по този начин."
Още по темата: общо новини по темата: 9
24.03.2011
24.03.2011
23.03.2011
23.03.2011
23.03.2011
22.03.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: