ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Гонзо със самочувствие: Бил съм футболист, треньор и директор - следващата крачка е да бъда президент!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:17 / 13.03.2024Коментари (9)5291
©
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз - Георги Иванов гостува в студиото на Sportal TV днес.

Бившият футболист и настоящ директор във футболната централа отговори на редица въпроси.

"След оставката на Борислав Михайлов реших да се кандидатирам, защото минах всички нива в българския футбол. Бил съм футболист, треньор и директор. Смятам, че следващата крачка е да бъда президент. Взех това решение в края на миналата година. Не знаех, че Михаил Касабов ще се кандидатира. Неприятно е, че има двама кандидати от футболния съюз, но всеки си върви по неговия път. С отлични отношения сме с Михаил Касабов. И до ден днешен не мога да кажа лоша дума за него. Сега сме опоненти."

"Всеки има право да избере каква кампания да проведе – позитивна или негативна. Моята кампания е позитивна. Неведнъж казах, че искам обединение. Ние сме слаби, защото сме разединени. Ако аз спечеля, трябва да спрем тази война. Аз ще подам ръка на другите претенденти, но не знам дали ще я приемат. В техния екип има хора, които могат да помогнат на българския футболен съюз. Чух се с някои от кандидатите – те са ми звънели, аз не съм ги търсил. Ние не сме врагове, а опоненти. Всеки един има качествата да бъде президент."

"Видял съм програмите на всеки един от тях, които горе-долу съвпадат. Имаме програма, приета от ФИФА и УЕФА, която трябва да завърши 2026 година. Ние вървим по нашия си път и сме в напреднала фаза. Ако спечеля, през 2026 година трябва да се направи нова програма, с която да надградим. Когато дойдох в БФС, вече беше започнала работа по тази програма."

"Първото нещо, което ще променим, е Изпълкомът. Има много негативи и позитиви в работата на някои хора в БФС. Структурата трябва бавно и постепенно да се променя. Трябва да се пипа много внимателно и постепенно."

"Не съм се виждал с професионалните клубове. Те са леко неутрални в тези срещи, които водя. Знам техните проблеми. Ще имаме достатъчно време да се срещаме и да обсъждаме, ако спечеля."

"Има проблем с материалната база и финансирането от Общините. Някои терени трябва да се обновят, другаде трябва да се направят нови. В последните години сме направили 23 терена от БФС. Общините взимат от данъците на самите граждани, за да ги дават на аматьорските клубове. Ние помагаме, като направим терен, без да има възвращаемост. Даваме топки по програми. Всички средства, които получаваме, са от ФИФА и УЕФА. Нямаме никакви приходи от спортния тотализатор или ММС. Бюджетът на БФС е много ограничен да помага на аматьорските клубове."

"Ако някой кандидат президент е казал, че може да помогне с бюджет, това не е вярно. Това са измислици и празни приказки. Ние трябва да работим с държавата."
Още по темата: общо новини по темата: 218
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
02.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гонзо ;ако имаш висше ,какво друго имаш.Сега включвате ли ?Гонзо президент.
+1
 
 
Да та Ева в простака смотан,остава и да те изберат цирка ще е пълен.
0
 
 
Колко е по прост един човек, толкова по-голямо самочувствие демонстрира. Този специално, знам, че не може да чете и да пише, но то същото се отнася и за сегашния вицепрезидент на БФС - Емил Костадинов.
+4
 
 
Самочувствието не е проблем.Утре може и президент на България да го изберат-разликата със сегашния няма да е голяма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: